Web Analytics
scris luni, 03.02.2025

Admitere 2025, la Academia de Poliție ,,A.I. Cuza”

Senatul universitar al Academiei de Poliție ,,A.I. Cuza” a publicat ,,Regulamentul pentru admiterea la studiile de licență – sesiunea iulie-septembrie 2025.

Admitere 2025, la Academia de Poliție ,,A.I. Cuza”

Concursul de admitere se organizează pe facultăţi:

– Facultatea de Poliţie: în domeniul de licenţă ,,Ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică”, specializarea „Ordine şi siguranţă publică”, cu durata de 3 ani (180 de credite transferabile), învăţământ cu frecvenţă şi învăţământ cu frecvenţă redusă; în domeniul de licenţă ,,Drept”, specializarea „Drept”, cu durata de 4 ani (240 de credite transferabile), învăţământ cu frecvenţă şi învăţământ la distanţă;

– Facultatea de Pompieri: în domeniul de licenţă ,,Ingineria instalaţiilor”, specializarea „Instalaţii pentru construcţii-Pompieri”, cu durata de 4 ani (240 de credite transferabile), învăţământ cu frecvenţă.

Numărul de locuri scoase la concurs în anul 2025 va fi publicat pe pagina web a Academiei (http://www.academiadepolitie.ro/), la data aprobării, prin Hotărâre a Guvernului, conform legii.

Sunt trei categorii de candidați, care pot intra în Academie fără proba scrisă:

1 – Candidaţii care, în perioada studiilor liceale au obţinut premiile I, II, III sau menţiune la olimpiadele şcolare naționale recunoscute de Ministerul Educaţiei, la disciplinele din cadrul probelor de evaluare a cunoștințelor pentru facultățile la care se înscriu, beneficiază de dreptul de a se înscrie, fără susţinerea probelor scrise de evaluare a cunoştinţelor, pe locurile finanţate de la bugetul de stat, dacă au fost declaraţi „apt” și, după caz, „promovat” (au îndeplinit baremul minimal de promovare), la proba eliminatorie de evaluare a performanței fizice și la examinarea medicală şi îndeplinesc celelalte condiţii legale şi criterii specifice pentru admiterea în instituţiile de învăţământ ale M.A.I.

2 – Candidaţii care, în perioada studiilor liceale au obţinut premiile I, II, III sau menţiune la olimpiadele şcolare internaţionale recunoscute de M.Ed. beneficiază de dreptul de a se înscrie, fără susţinerea probelor scrise de evaluare a cunoştinţelor, pe locurile finanţate de la bugetul de stat, dacă au fost declaraţi „apt” și, după caz, „promovat” (au îndeplinit baremul minimal de promovare), la proba eliminatorie de evaluare a performanței fizice și la examinarea medicală şi îndeplinesc celelalte condiţii legale şi criterii specifice pentru admiterea în instituţiile de învăţământ ale M.A.I.

3 – Copiii polițiștilor/personalului militar rănit sau decedat într-un accident de muncă ori decedat ca urmare a participării la acțiuni militare, misiuni și operații sau copiii militarilor invalizi și a civililor invalizi care, potrivit legii, au participat la acțiuni militare, misiuni și operații pe teritoriul sau în afara teritoriului Statului Român, beneficiază de dreptul de a se înscrie, fără susţinerea probelor scrise de evaluare a cunoştinţelor, pe locurile finanţate de la bugetul de stat, dacă au fost declaraţi „apt” și, după caz, „promovat” (au îndeplinit baremul minimal de promovare), la proba eliminatorie de evaluare a performanței fizice și la examinarea medicală şi îndeplinesc celelalte condiţii legale şi criterii specifice pentru admiterea în instituţiile de învăţământ ale M.A.I.

Etapele concursului de admitere: I – Susținerea probei fizice eliminatorii; II – Proba scrisă; III – Examinarea medicală. Important: candidaţii pot participa la concursul de admitere la o singură specializare/program de studii universitare de licență din cadrul unei singure facultăți.

Recrutarea candidaţilor pentru participarea la concursul de admitere se realizează de către unităţile/ compartimentele de resurse umane/persoanele cu sarcini de recrutare stabilite prin Dispoziţia-cadru nr. II/17953/2019 a Directorului General al D.G.M.R.U. privind recrutarea candidaților (…).

Sperăm ca numărul candidaților din acest an să fie o garanție solidă pentru o concurență cât mai acerbă, care să conducă la ridicarea ștachetei învățământului universitar specific MAI!

Citește și:

Pentru acest lucru, reiterăm considerația noastră privind nevoia de adoptare, la nivelul Legislativului, Executivului și al MAI, a unor măsuri de reglementare pe liniile de resurse umane și fiscal-bugetară, care să consolideze, măcar de acum înainte, PREDICTIBILITATEA ÎN CARIERĂ, ÎN SALARIZARE ȘI ÎN PENSIONARE a polițiștilor, în mod special, dar și a celorlalți angajați în uniformă din această instituție!

Detalii despre admitere 2025, în atașament:

https://www.admitere.academiadepolitie.ro/docs/2025/licenta/Regulament-admitere-licenta-2025.pdf .

Biroul Executiv Central-SNPPC

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită