Web Analytics

Administratorii unor firme din Argeș, cercetați pentru evaziune fiscală

de | 3.03.2020 13:42 | Actualitate

Doi administratori ai unor societăți din Argeș sunt cercetați pentru evaziune fiscală. Faptele pentru care cei doi argeșeni urmează să fie judecați s-au petrecut în urmă cu câțiva ani. 

Din cercetările polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice a rezultat că, în perioada 2012-2013, doi bărbați, de 64 de ani, din Bascov, respectiv 46 de ani, din Pitești, având calitatea de administratori ai unor societăți comerciale, ar fi declarat şi ar fi înregistrat în evidenţele contabile achiziții fictive de bunuri și cheltuieli care nu aveau la bază operațiuni reale. Prejudiciul cauzat este de peste 700.000 de lei”, transmite IPJ Argeș. 

Totodată, bărbatul de 64 de ani, din Bascov, ar fi vândut animale vii, iar veniturile obținute nu ar fi fost înregistrate în documentele financiar-contabile ale societății sale. Prejudiciul cauzat este de peste 175.000 de lei. În vederea recuperării acestuia, au fost instituite măsuri asigurătorii asupra mai multor bunuri mobile și imobile deținute de cel în cauză. Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Pitești, cu propunere de trimitere în judecată.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii