Web Analytics

Adjunctul de la Silvic e pe statul de plată al unei firme abonate la bugetul Primăriei Piteşti

de | 3.10.2019 13:26 | Dezvăluiri

# Firma care îl plătește pe Cătălin Podea are lucrări prin încredințare directă de la Serviciul de Exploatare a Patrimoniului Pitești
Om bun la toate și bazat Cătălin Podea, directorul tehnic de la Silvic! Ne și mirăm cum de îi ajung cele 24 de ore ale zilei ca să facă față programului de la serviciu, însărcinărilor date de șeful Armand Chiriloiu, dar și treburilor personale. Ne referim la fișa postului, la orele pierdute prin sălile instanțelor ca martor în procesele intentate de șeful Armando ziariștilor, dar și la multitudinea de cauze pe unde trebuie să compară pe la toate instanțele din Argeș, în calitate de expert juridic autorizat. Este adevărat că cel mai mare venit anual îl ridică de la Direcția Silvică, unde, în 2018, a ajuns la suma de 117.173 lei, comparativ cu indemnizația de la Ministerul Justiției, care e doar de 1.712 lei. Ia uitați însă la ce firmă lucrează, din 2017, directorul tehnic de la Silvic: și anume la SC Forest Geo Cad SRL, de unde încasează salarii, tot potrivit propriei declarații de avere, de 3.324 de lei. Nume cu rezonanță, SC Forest Geo Cad SRL s-a impus de câțiva ani ca firmă de casă a Primăriei Pitești, în mod special a Serviciului Public de Exploatare a Patrimoniului, condusă de Constantin Zichil. Pentru SPEP face cele mai multe lucrări, fie ca persoană juridică, fie ca persoană fizică chiar administratorul firmei care-l plătește pe Cătălin Podea, e vorba de inginerul Nicolae Negoiță.

Pe „Harta Banilor Publici”, SC Forest Geo Cad SRL figurează numai cu contracte prin atribuire directă de la Primăria Pitești

Potrivit aplicației ”Harta Banilor Publici”, instrument online de monitorizare și analiză a achizițiilor publice din România, în ceea ce privește SC Forest Geo Cad, cu sediul pe Calea București, bloc U5, la o valoare totală a achizițiilor publice de 331.699 lei nu figurează nicio licitație, toate fiind prin atribuire directă. Următoarea secțiune a aplicației spune însă multe despre clienții societății, aceștia fiind Administrația Domeniului Public, Primăria Municipiului Pitești, Direcția de Asistență Socială a Municipiului Pitești, Publitrans 2000 și… clientul preferat – Serviciul Public de Exploatare a Municipiului Pitești, cu care are cele mai multe contracte. Este vorba despre servicii de topografie, întocmire relevee (planuri) interioare de clădiri, documentații tehnice topografice, documentații cadastrale, servicii de cadastru.

Firma are sediul în U-uri, lângă SPEPP-ul condus de Constantin Zichil

Printre cele mai importante lucrări adjudecate de SC Forest Geo Cad se află întocmirea schițelor topo pentru parcările din municipiul Pitești, contract în valoare de 22.500 lei, atribuit prin cumpărare directă în 18.01.2018. Alt contract, în valoare de 59.500 lei, a fost atribuit tot prin cumpărare directă, de către Primăria Pitești în 16.03.2018, pentru întocmire documentații cadastrale în intravilanul municipiului. Vă mai spunem că și în cazul proiectului din Lunca Argeșului firma Forest Geo Cad și-a adus contribuția la întocmirea de profile transversale prin albia râului Argeș, punct Parc Lunca Argeșului. Alt proiect e pentru servicii de arhitectură/construcții în valoare de 18.731,50 lei, tot pentru SPEPP. Tot în mod direct, se înțelege… Probabil tocmai de aceea sediul firmei se află în U-uri, la Podul Viilor, în imediata proximitate a serviciului condus de Constantin Zichil.
Când nu e pe persoană juridică, asociatul și în prezent administrator unic al SC Forest Geo Cad SRL Pitești, Nicolae Negoiță, ca persoană fizică autorizată să execute lucrări de cadastru, geodezie și cartografie, primește pe bandă rulantă lucrări de la Primăria Pitești pentru tot ce se construiește, demolează, pentru tot ce au edilii în plan. Cam din 2010 și până acum, în 2019, când se lucrează la un inventar al bunurilor care aparțin domeniului public al municipiului Pitești, iar Nicolae Negoiță a întocmit planuri pentru mai multe imobile. Vă mai spunem că firma Forest Geo Cad SRL a luat ființă în 2005, când Nicolae Negoiță îi avea lături și pe frații Iulia și Florin Despa, cei doi părăsind ulterior societatea.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii