Web Analytics

Adi Mutu, călătorii la Marbella și Antalya în interesul naționalei

de | 23.01.2020 16:07 | Sport

Proaspăt instalat în funcția de selecționer al naționalei de tineret a României U21, Adrian Mutu a fost în zilele precedente la Marbella, Spania, acolo mai multe echipe din România și-au fixat cantonamentul. Scopul “Briliantului” a fost acela de a asista la antrenamentele și meciurile amicale ale echipelor românești pentru a-i vedea la treabă pe unii dintre jucătorii naționalei U21.

După patru zile în care a urmărit evoluţiile jucătorilor susceptibili de a fi convocaţi la reprezentativă, Adrian Mutu a reușit să tragă și niște concluzii. Astfel, tehnicianul de 41 de ani a spus că a urmărit mai multe aspecte ale jocului, însă a fost atent în special la modul în care au interpretat jucătorii cerințele tactice ale antrenorilor lor și la atitudinea de pe teren.

Atent și la anumite aspecte din afara gazonului, Adi Mutu l-a băgat în ședință pe Robert Moldoveanu (20 de ani), pentru frizura cu care s-a prezentat în cantonamentul din Marbella. Selecționerul României U21 a explicat că motivul pentru care i-a atras atenția fotbalistului lui Dinamo este dat de experiențele proprii. Fost jucător la Chelsea sau Fiorentina, Mutu a povestit cum a fost aspru criticat și fluierat pentru tunsoarea sa chiar și la meciurile echipei naționale și că nu dorește ca tinerii săi elevi să repete aceleași greșeli. Mai ales că detaliile estetice nu aduc goluri sau performanțe în plus.

România U21 se afla pe locul secund în grupa B de calificare la Euro 2021, cu 10 puncte acumulate după cinci partide, golaveraj 11-3. “Tricolorii” se află la cinci puncte în spatele Danemarcei și au și deficitul primului duel direct, pierdut, 1-2, în deplasare. Evident, calculele situează România cu șansa a doua la calificare, iar cotele pe “tricolori” vor crește exponențial dacă aceștia nu se vor impune în meciul de acasă cu danezii, programat pe 31 martie. Cotele la pariuri reflectă de regulă cât se poate de bine realitatea privind raportul de forțe într-o campanie de calificare. Tocmai de aceea, site-urile de top specializate în ponturi pariuri au mii de accesări zilnic. Aceste portaluri oferă însă și informații suplimentare, menite să educe pariorul, cum ar fi ce înseamnă pariuri live, cum poți să rulezi un bonus sau ce trebuie să faci pentru a nu întâmpină dificultăți la depuneri și retrageri.

Schimbarea selecționerului modifică puțin ambientul în sânul naționalei, mai ales că Mirel Rădoi era omul care i-a condus pe băieți spre marea performanță de astă-vară, semifinală la Euro, însă Adrian Mutu arată încă de la început o implicare totală. De la Marbella, “Briliantul” a plecat în Antalya, unde alte echipe româneşti se pregătesc pentru partea a doua a sezonului. Fostul atacant a declarat că procesul de cunoaştere a jucătorilor nu se termină însă cu aceste călătorii, ci se va duce până în martie peste tot, pentru a acumula cât mai multe cunoștințe despre ei. Următorul meci al tricolorilor U21 este programat pe 31 martie, adversara fiind chiar Danemarca, liderul grupei.

Adrian Mutu a adunat 77 de selecții în tricoul echipei naționale și este golgheterul all-time al României, la egalitate cu Gheorghe Hagi, cu 35 de goluri. În cariera sa de fotbalist a evoluat la FC Argeș, Dinamo, Inter Milano, Verona, Parma, Chelsea, Juventus, Fiorentina, Cesena, Ajaccio, Petrolul, Pune City și AȘA Tg. Mureș.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii