Web Analytics

Adevărata „Ribana” sau cum au ajuns prăjiturile cu gust de altădată un brand al Piteştiului

de | 26.07.2018 14:10 | Actualitate

Cum mergi prin Pitești, pe strada Griviței, lângă pasajul de la Institutul de Proiectări, o să vezi la un moment dat cofetăria Ribana. După cum spune chiar managerul ei, este „locul care s-a născut din pasiunea Ribanei pentru prăjituri”. Cine este Ribana, adevărata Ribana? Adevărata cofetărie Ribana este deținută de Ribana Andrei, o piteșteancă a cărei pasiune pentru gătit datează de la 9 ani. Aceasta vă așteaptă cu o echipă de excepție în cofetăriile din strada Griviței, nr. 11, Exercițiu, bl. D17, parter (Zona „La Pictoru”) și Mioveni (bulevardul Dacia, bloc P4, lângă Florăria Gina).

„Ribana este un brand și se află numai în locațiile astea trei. Facem prăjituri de casă, chiar folosim unt, toate cremele noastre sunt fierte. 80% dintre prăjituri sunt invențiile mele. Bineînțeles, n-am inventat eu savarina și eclerul, dar este vorba de prăjiturile de casă, este vorba de torturi, torturile sunt personalizate. În general, respectăm și cerințele clienților. Dacă vor altceva, ca și aspect, facem. Chiar sunt prăjiturile cu gustul de altădată”, ne spune managerul cofetăriei, Ribana Andrei (foto).
Meniul este cât se poate de divers: torturi în pastă de zahăr, figurine, torturi personalizate, candy bar etc. La Ribana găsiți prăjituri făcute în laboratorul propriu. Vă puteți delecta într-un decor intim cu varietatea de prăjituri sau să savurați o băutură răcoritoare pe terasă. Cât despre atmosferă, e tare familială. Nimic formal. Predomină buna dispoziție. Prețurile sunt pentru toate buzunarele, iar rețetele sunt, în proporție de 80%, inventate de proprietara Ribana. Dacă vi se face dor de gusturile din copilărie, puteți da o fugă până aici pentru o prăjitură cu cremă de casă, ca odinioară.

Cofetăria Ribana – tradiție de familie și echipă unită, din 1994

„Eu fac prăjituri de la nouă ani. Bunica mea face prăjituri, mama mea, mătușile mele, de asemenea, cred că este o genă de familie. Străbunica mea era bucătăreasă la o familie în București, în perioada interbelică. Respectivii patroni, stăpânii, erau prieteni cu Regele Mihai, erau francezi.
Pentru moment, sunt singură în această afacere, o administrez singură, dar am o echipă în spate foarte bună. Toată lumea se vaită de angajați că nu sunt loiali, dar la noi nu este cazul. Este o veselie continuă în laborator, fetele sunt extraordinare, alături de mine”, continuă doamna Ribana.

„Avem clienți foarte vechi”

„Clienții ne apreciază, au încredere în noi. Avem clienți foarte vechi, stabilim legături de prietenie. Știu despre fiecare câte ceva, câți copii au, când au zilele de naștere, ce fac părinții. Am clienți de 20 de ani, care, la rândul lor, au adus alți clienți. În general, un client mulțumit este cea mai bună recomandare”, a încheiat managerul cofetăriei. Pentru detalii și comenzi, sunați la numerele: 0744 652 372 (Centru), 0763 604 531 (Exercițiu), 0763 854 975 (Mioveni).

Mari Tudor

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii