Web Analytics
scris joi, 08.02.2024

Aderarea la Schengen. Cancelarul Karl Nehammer vine la București

Marcel Ciolacu va relua negocierile în privința aderării României în spațiul Schegengen, cu drepturi depline. Karl Nehammer, cancelarul austriac, vine la București la începutul lunii martie cu ocazia Congresului PPE de la Romexp.

Aderarea la Schengen. Cancelarul Karl Nehammer vine la București

Citește și Bancnote false puse în circulaţie în România. Ce le deosebeşte de cele reale

Marcel Ciolacu împreună cu Karl Nehammer, cancelarul austriac, vor purta în perioada următoare noi negocieri pe tema aderării României în spațiul Schengen. Oficialul austriac vine la București cu ocazia cogresului PPE, programat să aibă loc la începutul lunii viitoare. Tot în luna martie, România împreună cu Buglaria vor adera în spațiul AirSchengen.

Șeful statului, Klaus Iohannis, a declarat la rândul său că aderarea completă a României în spațiul Schengen este o procedură firească, dar care trebuie să fie adoptată cât mai repede.

„Nu este bine să ne imaginăm că avem nevoie de mari întruniri ale unor partide europene ca să discutăm chestiuni bilaterale. Negocieri se poartă tot timpul, la nivelurile potrivite, şi nu pot să vă spun dacă vom avea sau nu vom avea o discuţie pe această temă. Pentru mine, este mult mai importantă soluţia decât discuţia, într-un anumit moment. Eu cred că intrarea României cu totul, în spaţiul Schengen, este un pas natural, care trebuie să se producă cât mai repede”, a subliniat președintele Klaus Iohannis

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *