Web Analytics

“Adele” de Mioveni: “Nu mă văd făcând altceva în afară de muzică”

de | 12.12.2019 13:55 | Actualitate

# Exclusiv. Interviu cu Elena Bozian, argeşeanca semifinalistă la “Vocea României”

Elena Bozian, o tânără de 23 de ani din Pitești care locuiește în Mioveni, are un parcurs de senzație la ediția din acest an a concursului “Vocea României” de la Pro TV. Vinerea trecută, Elena a fost apreciată de zeci de mii de fani din toată țara, voturile lor propulsând-o în semifinala de pe 13 decembrie, unde se va duela cu alți șapte concurenți redutabili.
Deși Elena are o profesie ce ține de domeniul tehnic, ea se regăsește în muzică.
Fără prea multă încredere în forțele proprii și fără studii muzicale, a cântat pe scena de la “Vocea României” și a reușit să întoarcă scaunul lui Horia Brenciu. Și, pas cu pas, de la vocalizele din fața calculatorului, tânăra artistă a ajuns până în semifinala emisiunii “Vocea României”, impresionând jurații și publicul cu vocea sa specială.
Elena Bozian a descoperit ca are talent la cântat în clasa a X-a, când a luat locul 1 la un concurs organizat de liceu. A cântat o melodie a lui Adele și așa i-a rămas porecla de atunci. În același an a început să cânte la evenimente. Datorită mamei sale, care îi lăuda vocea în fața colegelor de muncă, Elena a ajuns să cânte la nunta unei colege de serviciu de-a mamei sale cu un brazilian. La petrecere a fost remarcată de alți invitați și așa a intrat într-un circuit la care nu spera vreodată, având în vedere că nu are studii muzicale. Cu timpul, a ajuns să cânte în mai multe trupe.
Deși Elena se pregătește intens și este ocupată cu repetițiile, a acceptat să ne acorde un interviu în exclusivitate.
# Elena, cu ce te ocupi în prezent?
– De meserie sunt inginer. Am terminat Facultatea de Mecanică și Mecatronică la Universitatea Politehnica din București, în anul 2018. În prezent nu mai lucrez, dar sunt în ultimul an la masteratul de Antreprenoriat Industrial.
# Când ți-ai dat seama de talentul tău muzical?
– Mi-am dat seama că am voce în clasa a zecea, când s-a făcut o preselecție pentru un concurs de talente, în cadrul Liceului Teoretic “Ion Barbu” din Pitești. Cu toate acestea, nu am continuat studiile în domeniul muzical, deoarece nu credeam că voi reuși, iar părinții mei m-au împins spre inginerie.
# Care a fost cel mai dificil moment?
– Momentul în care am făcut cunoștință cu viața de facultate. A fost o perioadă grea, dar și frumoasă în același timp. Facultatea nu a fost ușoară, banii lipseau, uneori nu aveam ce mânca, dar m-am descurcat și la licență am luat nota 9,10. Însă, un moment mai presus de ceea ce am menționat a fost cel în care am luat hotărârea să merg la “Vocea României”. Încrederea mea era aproape zero și m-am luptat cu propria persoană să completez formularul de înscriere.
# Ce părere au foștii tăi colegi despre succesul tău?
– Foștii colegi de liceu și facultate au fost destul de surprinși de apariția mea la emisiune. S-au bucurat foarte mult, chiar m-au votat mulți dintre ei și mie îmi place să cred că ei sunt mândri de mine.

„Am câștigat bani din muzică, însă nu foarte mulți”

# Ai câștigat bani din muzică până acum?
– Am câștigat bani din muzică, însă nu foarte mulți și nici pentru o perioadă îndelungată.
# Ce ți-a adus această experiență inedită?
– După toate etapele de la “Vocea României” am învățat că, indiferent ce se va întâmpla, indiferent unde voi fi sau cu cine, eu voi cânta cu orice preț.
# Cum se simt membrii familiei tale având în vedere că acum ești o persoană cunoscută?
– Familia mea mă iubește foarte mult. Și eu îi iubesc enorm. S-au bucurat de aparițiile mele, dar ei sunt oameni simpli și poate nu știu să reacționeze la fel cum o fac alții.
# Pe viitor te vezi făcând muzică sau lucrând în domeniul ingineriei?
– Pe viitor nu mă văd făcând altceva în afară de muzică. Nu pot, pur și simplu mi-a acaparat prea mult viața și nu pot renunța la ea. Nu mă lasă ființa mea.
# Ce mesaj dorești să le transmiți fanilor care te vor susține și urmări vineri, 13 decembrie, la “Vocea României”?
– Aș vrea să le transmit faptul că este foarte important să aibă curajul de a spune întotdeauna ceea ce gândesc. Eu sunt la început de drum, nu am experiență, dar mă lupt să câștig și să mulțumesc cât mai mulți oameni. Mi-aș dori să ne iubim și să ne sprijinim mai mult ca și comunitate. Lumea noastră ar fi un loc mai bun.
Interviu realizat de Simona Ratea

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii