Web Analytics

Acuzaţii grave în Adunarea Generală a AJF Argeş sub ochii preşedintelui FRF, Răzvan Burleanu

de | 5.07.2017 20:29 | Sport

13 01# Deși „eternul și fascinantul” președinte Cornel Sorescu a obținut încă un mandat de 4 ani în funcția de șef al AJF Argeș după al doilea tur de scrutin, acuzațiile la adresa conducerii au fost capul de afiș al acestei Adunări Generale a AJF. #  Totul s-a desfășurat sub ochii președintelui FRF, Răzvan Burleanu, cel care la începutul celui de-al doilea tur de scrutin a părăsit sala, preferând să urmărească un meci dintre Colibași și Bradu.

Săptămâna trecută, la Centrul Cultural Mioveni a avut loc Adunarea Generală a AJF Argeș pentru alegerea președintelui și a celor doi vicepreședinți. În urma primului tur de alegeri, Cornel Sorescu a obținut 36 de voturi, secondat fiind de Marius Priseceanu cu 31 de voturi și Gică Retevoescu cu doar 3. Menționăm că cel de-al patrulea candidat și anume Cătălin Barbu a decis să se retragă din această cursă, susținându-l pe Marius Priseceanu. Acesta a fost de altfel „sarea și piperul” acestei ședințe, acuzațiile sale stârnind rumoare și îngrijorare în rândul participanților. În final, Sorescu a ieșit câștigător cu 41 de voturi, contra celor doar 27 obținute de Priseceanu, voturi, care au depins în mare măsură de „directive politice”, unele respectate, altele sucite, după bunul plac al celor cu drept de vot și al unor oameni extrem de influenți în politica argeșeană. Mai trebuie menționat că vicepreședinți au fost aleși Răzvan Tunaru, șef la Sala Sporturilor, și șeful clubului Unirea Bascov, Daniel Pirciu. Iată în continuare cele mai importante și reprezentative declarații ale celor implicați, declarații care spun totul despre modul și atitudinea celor care au votat în această cursă.

Răzvan Burleanu: „Vom aduce echipa națională de tineret la Mioveni”

13 02Răzvan Burleanu, președintele FRF: „Mă bucur atât din punct de vedere sportiv, pentru că o echipă de tradiție, un brand foarte puternic susținut, care, inclusiv în sală aici văd jucători care au evoluat pentru FC Argeș, revine în elita fotbalului românesc, cel puțin astăzi la nivelul Ligii a doua. Profit de această ocazie să-i felicit atât pe cei care au contribuit atât din punct de vedere sportiv, dar și pe cei care au contribuit din punct de vedere instituțional pentru ca acest lucru să se poată întâmpla. Și, fiindcă nu numai jucători mari din Argeș au venit la nivel național, dar inclusiv antrenori, acesta este și motivul pentru care una dintre figurile emblematice din Argeș, care au contribuit la dezvoltarea foarte multor juniori, și cred că cei din sală care au jucat fotbal au trecut prin mâinile lui sau cel puțin a familiei Ianovschi, astăzi Mihai Ianovschi face parte din Comisia tehnică a Federației Române de Fotbal. Cât despre alegerile la Asociația Județeană de Fotbal, mesajul meu este să puteți să alegeți bine astăzi și să alegeți persoana care credeți că răspunde principiilor, valorii și viziunii fiecăruia dintre dvs și a tuturor la un loc în același timp pentru că doar împreună putem să dezvoltăm fotbalul la nivel național și fotbalul la nivel argeșean, astfel încât să aveți încrederea și siguranța că persoana care va conduce AJF va avea posibilitatea să continue proiectele implementate până acum și în același timp și să lanseze proiecte. În ceea ce privește FRF, e un angajament ferm, nu numai cel pe care l-am luat față de dl primar ca inclusiv echipa națională de tineret să o aducem la Mioveni, să aveți toată susținerea mea. Mă refer la proiecte, la relația dintre FRF și AJF… În momentul de față avem în derulare cu Primăria Pitești amenajarea unui teren cu gazon artificial în municipiu. Vă urez mult succes fiecăruia dintre dvs!”.

Semne de întrebare în privința celor cu drept de vot

Cătălin Barbu: „Eu consider că ar trebui supus la vot adunării generale membrii afliliați. Cred că ar trebui să ni se prezinte și nouă care sunt acești membri”.
Cornel Sorescu: „Îi aveți pe site dl Barbu Cătălin!”.
Cătălin Barbu: „Eu vreau să văd cine este prezent în sală înainte de toate. Pe site sunt…”.
Cornel Sorescu: „Sunt procesele verbale de predare-primire a mandatelor la intrarea în instituție”.
Cătălin Barbu: „Vreau să văd dacă s-a întrunit cvorumul”.
Cornel Sorescu: „Am anunțat înainte de ședință că au fost prezenți 67 din cei 77 de membri afiliați, cvorumul fiind necesar de 52 de persoane”
Cătălin Barbu: „Cu tot respectul, dar vreau să cunosc și eu, să prezentați persoanele cu drept de vot”.
Cornel Sorescu: „Uitați-le pe site! Prezența este făcută sub semnătură la momentul intrării. Dacă nu au mai venit, avem probabil 67 de membri”.
Cătălin Barbu: „Probabil au mai venit sau nu știm câți membrii sunt?”.
Octavian Goga, vicepreședintele FRF: „Să știți că în momentul când trecem la acest subiect, vom face încă o dată numărarea celor care sunt prezenți în sală”.
Cătălin Barbu: „Ar fi fost frumos să vedem pe cei care votează, care au drept, dar și pe cei care nu au drept. Din câte știu sunt două cluburi, în care membrii afiliați au probleme. Ar fi bine să discutăm…”.
Cornel Sorescu: „Ce nu vă convine, puteți contesta, inclusiv în instanță”.
Octavian Goga, vicepreședintele FRF: „În momentul de față în sală sunt 71 de membri prezenți.

„Nu vă interesează că sunt conflicte de interese în cadrul AJF Argeș? Pentru ce plătiți, domnilor primari?”

Cătălin Barbu, candidat la președinția AJF Argeș: „Astăzi am mers la AJF Argeș pentru a cunoaște situația membrilor afiliați, cu persoanele care au drept de vot în adunarea generală, mi s-a dat o hârtie, am solicitat un număr de înregistrare, dar mi s-a spus că nu îmi pot da așa ceva. Domnilor, în urma studiului de caz efectuat de mine și ceea ce se întâmplă în spatele meu, am ajuns la concluzia că trebuie să mă retrag din această cursă și v-aș ruga pe cei care aveți încredere în mine, să nu mă mai votați pe mine, votați-l pe dl Marius Priseceanu. Dvs aveți nevoie de un suflu tânăr și poate cine știe, veți avea un conducător care să fie alături de dvs. Nu doriți să știți care sunt neregulile care sunt efectuate în cadrul AJF Argeș? Nu vă interesează că sunteți judecați de oameni care fac parte dintre angajații AJF Argeș? Nu vă interesează că sunt conflicte de interese în cadrul AJF Argeș? Pentru ce plătiți, domnilor primari?”.

„Nu se poate ca la deplasări să se plătească aceeaşi sumă de bani pentru observatori şi arbitri”

13 03Gică Retevoescu: „Ni s-a prezentat un bilanț contabil! O simplă lecturare! Trebuie să vedem pe ce se duc banii. Nu se poate ca la deplasări să se plătească aceeași sumă de bani pentru observatori și arbitri. Păi, costă deplasarea de la Ștefan cel Mare, ca cea de la Albota?”.

Fostul arbitru Edi Dumitrescu devine şeful Comisiei arbitrilor din cadrul AJF

13 dumitrescuPrima decizie a „proaspătului” președinte Cornel Sorescu a fost aceea de a-l îndepărta pe Mihai Ghiberdel de la șefia Comisiei arbitrilor din cadrul AJF. Acesta a fost înlocuit de Eduard Dumitrescu, fost arbitru internațional, obsevator de arbitri de Liga I și membru în CCA.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii