Web Analytics
scris miercuri, 19.06.2024

Acum 10 ani ne părăsea alb-violetul Ilie Stelian

Născut pe 14 martie 1938, Ilie Stelian, fostul fundaș al echipei din Trivale a început fotbalul la Academia Militară Bucureşti, cu care în 1960 a debutat în Divizia B. A urmat apoi o experiență de două sezoane pe meleaguri vâlcene, la Chimia Govora. În vara lui 1963 a venit la Pitești, iar pe 25 august a debutat în tricoul alb-violet împotriva Științei Cluj.

Acum 10 ani ne părăsea alb-violetul Ilie Stelian

Citește și Zoo Pitești, deschisă spre vizitare în a doua zi de Rusalii

A fost un fundaş central robust cu multe calităţi fizice şi tehnice. Grație acestor calități, dar și a vieții sportive exemplare pe care a dus-o, a fost timp de cinci sezoane unul din stâlpii apărării echipei piteștene. Cele mai importante momente ale carierei sale au fost legate de disputarea singurei finale de Cupă din istoria Argeșului, în 1965, pierdută cu aceeaşi Ştiinţa Cluj, şi parcursul meritoriu din ediţia 1966/67 a Cupei Oraşelor Târguri (viitorarea Cupă UEFA). Ilie Stelian a totalizat în Divizia A 121 jocuri şi 7 goluri, iar în Cupa României 12 partide. S-a stins pe 19 iunie 2014. Odihnească-se în pace!

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Săgeţile statului subteran SORIN ROŞCA STĂNESC

Săgeţile statului subteran

SORIN ROŞCA STĂNESCUPolitică / 12 iulie Sunt produse dovezi peste dovezi, din care reiese că oamenii de bază ai statului subteran au şantajat oameni...

Din ediția tipărită