Web Analytics
scris vineri, 15.06.2018

Actriţa Daniela Nane în premieră la Filarmonica Piteşti

nane filarmFilarmonica Piteşti organizează joi, 21 iunie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional, un concert simfonic sub genericul Feeria şi poezia baletelor ruseşti. Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti, dirijată de Florin Totan, va urca pe scenă actriţa Daniela Nane, care va recita din poezia clasică rusă. În program: Piotr Ilici Ceaikovski – Selecţiuni din Frumoasa din pădurea adormită, Lacul lebedelor şi Spărgătorul de nuci.

Actriţa Daniela Nane în premieră la Filarmonica Piteşti

Născut într-o familie de muzicieni, Florin Totan studiază arta dirijorală în Bucureşti, la Academia de Muzică, perfecţionându-se ulterior prin cursuri de măiestrie cu Sergiu Celibidache la München şi Mainz, F. Ferrara la Siena şi R. Schumacher la Berlin şi Paris. Este câştigătorul concursurilor internaţionale de gen din Austria şi Germania. Întreprinde turnee concertistice în Franţa, Italia, Anglia, Germania, Spania, Portugalia, Israel, Austria, Belgia, Elveţia, Finlanda, Mexic, Egipt, Ecuador, Turcia, SUA, conducând renumite orchestre. Participă la festivalurile internaţionale din Paris, Avignon, Bergamo ş.a.

Totodată, maestrul Florin Totan predă în Spania, Italia, Portugalia, S.U.A., Brazilia, Anglia şi Franţa ”Filosofia dirijorală şi muzicală a lui Sergiu Celibidache” în cadrul proiectului ”In memoriam Sergiu Celibidache”. Din ianuarie 2000 este dirijorul permanent al orchestrei simfonice a Filarmonicii ”Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea. A mai fost prezent la Filarmonica Piteşti în stagiunile trecute, bucurându-se de aprecieri atât din partea publicului, cât şi a orchestrei simfonice.

Daniela Nane a absolvit Academia de Teatru şi Film din Bucureşti şi Liga Europeană a Institutelor de Artă din Amsterdam. Din 1995, actriţă a Teatrului Bulandra din Bucureşti, are o carieră artistică solidă, cu diverse și complexe roluri. A jucat în peste 50 de spectacole de teatru și filme de lung metraj și de televiziune, unde a lucrat cu mulţi regizori importanți. În adolescenţă, în urma audierii versurilor recitate de George Vraca, Ion Caramitru sau Florian Pitiș, s-a apropiat de poezie. A primit numeroase premii, dintre ele menţionăm Premiul de interpretare pentru rolul din ”Orient Expres”, regizat de Sergiu Nicolaescu. Este la prima colaborare cu Filarmonica Piteşti.

M.I.

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită