Web Analytics

Actriţa Ada d’Albon, lansare de carte la Piteşti

de | 31.03.2022 12:12 | Actualitate, Cultură

Născută pe 7 iunie 1944, Ada d’Albon este actriţă, regizoare, profesoară şi scriitoare. Este nepoata, prin alianță, a marelui scriitor Mihail Sadoveanu.
După ce a absolvit I.A.T.C. la Bucureşti, a jucat în zeci și zeci de roluri și piese de teatru, dar și în filme – „Frații Jderi” (1974), „Operațiunea Monstrul” (1976), „Tănase Scatiu” (1976) și „Frunze care ard” (1977).
În anul 1981 a plecat în exil, în Franţa, împreună cu soţul ei, Laurenţiu Azimioara. La Paris au înfiinţat la Théâtre de l’Orme, într-un local închiriat în arondismentul 19 (la subsolul Băilor Jandermeriei pariziene). Este, de altfel, singurul teatru parizian deținut de vreun român, devenit un punct de reper al iubitorilor de teatru.

Ada d’Albon a publicat, în ultimii ani, trei cărți în România, la edituri prestigioase, și anume: „Ultima vară în Bretania, istoria unui exil”, „Fur Elise” și „Fără titlu”. După cum am aflat, celebra actriță își va lansa aceste cărți și la Pitești, nu peste multă vreme (data va fi fixată de către Valentin Ajder, directorul Editurii „Eikon”). De altfel, nu ar fi prima prezență la Pitești, dar despre asta vom vorbi cu altă ocazie.

Citește și „Slove muscelene” în exil la Bucureşti, cu colaborare din Braşov


Articol scris de Jean Dumitrascu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole