Web Analytics

Actorii Bebe Cotimanis şi Adrian Titieni, profesori de teatru la UPIT

de | 9.08.2018 15:00 | Actualitate

Înființată de anul trecut, secția Teatru din cadrul Universităţii de Stat din Piteşti colaborează cu vedete de pe scena teatrului național: actorii Bebe Cotimanis, fostul membru al juriului de la „Românii au talent”, și Adrian Titieni, actor principal într-o telenovelă românească. „Vrem să dezvoltăm zona artistică din oferta universității, pentru că cererea este din ce în ce mai mare”, povestește coordonatorul secției de actorie a Universității din Pitești, Bogdan Cioabă. Cei doi actori vor preda în calitate de profesori asociați.

Ateliere de tip masterclass cu actori cunoscuți

„Bebe Cotimanis va prelua anul I Actorie de anul acesta în calitate de profesor asociat. Deși satisfacția financiară este minimă, a acceptat să se implice în dezvoltarea secției Actorie a UPIT, pentru că este un om generos și un coleg minunat”, ne spune regizorul Bogdan Cioabă.
„Adrian Titieni este, de asemenea, alături de noi, însă timpul nu-i permite o colaborare constantă, așa că vom încerca să organizăm ateliere de tip masterclass, în care să predea pentru studenții noștri. Încercăm să aducem profesori de mare calitate, atât profesională, cât și umană, iar beneficiul pentru universitate este uriaș”, adaugă regizorul.

Actoria – o meserie vocațională

Anul acesta, în sesiunea din vară s-au înscris 8 candidați la secția Actorie; s-au prezentat 7 și au fost admiși 6. „Selecția este destul de severă, nu sunt admiși copiii pentru a se completa locurile, este o meserie vocațională”, mai spune regizorul Bogdan Cioabă.
Admiterea la secţia Teatru din cadrul Facultăţii de Teologie, Litere, Istorie şi Arte presupune două probe, cu alte două subprobe fiecare. Probele sunt vocaționale și constau în verificarea aptitudinilor muzicale, ritmice ale candidatului; se testează imaginația, lectura la prima vedere și o discuție literară pe baza bibliografiei afișate.
Mari Tudor

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii