Web Analytics

Activități preventive ale polițiștilor în două unități de învățământ din Pitești

de | 23.11.2022 17:22 | Actualitate, Home

În ziua de 22 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară au acționat în incinta Școlii Gimnaziale ”Nicoale Bălcescu” din Pitești, precum și în incinta Școlii Gimnaziale ”Mircea Eliade” din Pitești, pentru creșterea siguranței elevilor și a cadrelor didactice în spațiile școlare și adiacente acestora, pe linia prevenirii și combaterii traficului și consumului de droguri conform Legii nr. 143/2000, precum și a produselor din tutun, fapte ce constituie contravenții prevăzute de Legea nr.349/2002, nefiind constatate fapte de natură antisocială.

Citește și Yanis Pîrvu a deschis scorul în amicalul disputat de România U16 cu Macedonia de Nord

De asemenea, au fost desfășurate 8 activități cu caracter informativ-preventiv în cadrul campaniei ”Law iS COOL!”, în cele două unități școlare amintite. Cu ocazia discuțiilor dintre polițiști și elevi, au fost prezentate măsuri de gestionare non-violentă a conflictelor de către elevi, răspunderea contravențională și penală a minorilor, precum și aspecte privind prevenirea și combaterea delincvenței juvenile și a victimizării minorilor.

Totodată, au fost făcute recomandări la nivelul unității de învățământ în vederea implementării propriei strategii pentru prevenirea faptelor de violență în mediul școlar. La activități au participat 175 de  elevi și 8 cadre didactice.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *