Web Analytics
scris miercuri, 27.09.2023

Activități desfășurate de ofițerii DGA  în proiectul Erasmus+ „European Partnership for Ethics and Integrity”

Comunicat de presă

Activități desfășurate de ofițerii DGA  în proiectul Erasmus+ „European Partnership for Ethics and Integrity”

Direcția Generală Anticorupție are calitatea de lider în proiectul Erasmus+ „European Partnership for Ethics and Integrity”, iar în perioada 26 – 27 septembrie 2023, la Riga – Letonia, 3 ofiţeri anticorupție au coordonat o întâlnire de management a proiectului. 

La activitate au participat partenerii DGA în acest proiect: Institut De Seguretat Publica De Catalunya din Spania, Universitatea Catolică Del Sacro Cuore din Italia, Valsts Administracijas Skola din Letonia, Internal Security Directorate din Bulgaria şi Centrul Multifuncțional de Pregătire Schengen din România. 

Citește și: Organizaţiile de mediu solicită analizarea activităţii lui Barna Tanczos

Scopul activităţii a fost monitorizarea stadiilor de implementare şi de producere a rezultatelor, respectiv a celor 3 programe de instruire care vor avea un impact asupra dezvoltării metodelor de formare în domeniul integrităţii. 

Astfel, grupul țintă, profesori/formatori/funcționari publicidin cadrul agențiilor anticorupție şi a celor de formare, precum şi instituțiile, mediul academic și societatea civilă vor beneficia de sesiuni de formare aplicativă în domeniul eticii şi integrității cu un nivel ridicat de calitate şi coerență. 

Obiectivul general al proiectului este de a crește capacitatea agențiilor anticorupție și a instituțiilor de formare de a gestiona și de a efectua schimbări în procesul și metodele de formare în domeniul eticii și integrității, inclusiv prin intermediul educației digitale.

Proiectul „European Partnership for Ethics and Integrity” este finanțat din Programul Erasmus+, Acțiunea Cheie 2 – Parteneriate pentru cooperare și are o perioadă de implementare de 24 de luni, a debutat în 28 februarie 2022, iar valoarea totală a acestuia este de 221.500 de euro.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *