Web Analytics

Activitatea judecătorească în Argeş este afectată de pensionările magistraţilor

de | 16.03.2023 12:10 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Valul de pensionări la instanțele și parchetele din întreaga țară provoacă, pe alocuri, efective blocări ale activității judecătorești. Iar cum și Argeșul este afectat, exemplul unei instanțe cu probleme este cel al Judecătoriei Câmpulung.
Acolo, din zece posturi prevăzute în schemă sunt ocupate în acest moment doar patru. Și s-au pensionat și președintele, și vicepreședintele. În aria de competență a Curții de Apel Pitești mai este întâlnită o situație similară. Tribunalul Vâlcea are 18 posturi vacantate din totalul de 39!

Asta în timp ce, revenind la instanța superioară, Curtea de Apel funcționează cu un deficit de doar patru magistrați din totalul de 42. Iar la Judecătoria Pitești sunt doar cinci locuri disponibile din 40, însă recent doi judecători au făcut cerere de transfer la altă instanță.
Și la nivelul parchetelor sunt probleme. La Topoloveni activitatea este deservită cu un grad de ocupare de doar 33%! Practic, din cele șapte parchete de pe lângă instanțele argeșene, doar cel de la Curtea de Argeș are schema ocupată complet.
C.I.B.

Citește și 8 luni de închisoare cu suspendare pentru act sexual cu un minor – decizia judecătoarei Lia Savonea, candidată la Înalta Curte

Citește și Dosarul Revoluției din decembrie 1989, trimis pentru judecare la Curtea de Apel București

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *