Web Analytics

„Activitatea este afectată când plăteşti 790 de milioane de lei vechi lunar către Finanţe”

de | 9.03.2017 13:30 | Sport

13 DumitruOlteanu# Declară Dumitru Olteanu, preşedintele Consiliului Director al CS Mioveni, despre insolvenţă
Dosarul de insolvenţă al divizionarei secunde CS Mioveni este departe de a se finaliza! Spunem acest lucru pentru că din momentul de faţă, conform planului de reorganizare, gruparea din Mioveni trebuie să plătească timp de trei ani de zile sume importante de bani către Finanţele Publice Argeş şi către terţi.

La această ultimă categorie regăsim fotbalişti, instituţii medicale sau instituţii media. Pe de altă parte, CS Mioveni se judecă cu Finanţele la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru ştergerea datoriei, situaţia schimbându-se radical în momentul în care decizia judecătorilor este favorabilă galben-verzilor. Important de menţionat este suma de circa 28 de miliarde de lei vechi pe care trebuie să o achite clubul, precum şi eşalonarea lunară de circa 790 de milioane de lei vechi. Aşa cum spuneam, dosarul de insolvenţă merge mai departe, următorul termen de judecată fiind stabilit în luna iunie 2017.
Iată ce a fost menţionat în acest dosar la ultimul termen de judecată care a avut loc pe 28 februarie 2017: „Pune în vedere administratorului judiciar să formuleze punct de vedere cu privire la cererea de plată formulată din partea creditorului A.J.F.P. Argeş care să se regăsească în următorul raport de activitate. Pune în vedere administratorului judiciar să întocmească următorul raport. Pune în vedere administratorului judiciar să depună la dosar dovada aprobării raportului potrivit art.144 din Lg.85/2014. Amână judecarea cauzei la 06.06.2017, pentru derularea planului de reorganizare. Cu drept de apel odată cu fondul”.
În continuare puteţi vedea poziţia oficială a CS Mioveni faţă de această situaţie prin vocea preşedintelui CD, Dumitru Olteanu.

„În primii doi ani de zile plătim către Finanţele Publice Argeş, iar al treilea an către terţi”

Dumitru Olteanu, preşedintele Consiliului Director al CS Mioveni: „În momentul de faţă noi suntem în reorganizare. S-a aprobat reorganizarea şi plătim lunar o anumită sumă de bani timp de trei ani de zile. În primii doi ani de zile plătim către Finanţele Publice Argeş, iar al treilea an către terţi. În total, CS Mioveni trebuie să plătească circa 28 de miliarde de lei vechi, adică 2.800.000 lei. Până în momentul de faţă s-a plătit o sumă importantă de bani, dar nu aş putea să vă spun exact cât anume. În ceea ce priveşte fotbaliştii care se află şi ei la masa credală, pot spune că aceştia fac parte din categoria terţi şi că la ei este vorba de doar un salariu restant. Cred că în trei ani de zile vom putea spune că dosarul de insolvenţă al clubului se va finaliza dacă nu intervine altceva. În schimb, în paralel, noi ne judecăm şi cu Finanţele şi este posibil ca procesul să se termine înaintea dosarului de insolvenţă. Acest proces se judecă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi este pentru ştergerea acelei datorii către Finanţe. Activitatea clubului este destul de afectată de acest dosar de insolvenţă în momentul în care trebuie să dai o sumă de bani în fiecare lună. Este vorba de 79.000 de lei, adică 790 de milioane de lei vechi”.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii