Web Analytics

Acțiuni de prevenire în Argeș a răspândirii și limitare a infectării cu virusul Sars-Cov 2

de | 9.10.2020 11:55 | Actualitate

 

În ultimele 24 de ore, peste 150 de efective de poliție și poliție locală au desfăşurat acţiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zonele aglomerate, restaurante, terase dar şi în mijloacele de transport în comun, pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid-19.

Au fost organizate 28 de acțiuni punctuale, în sistem integrat, fiind vizate, în special, zonele aglomerate, centrele comerciale, restaurantele și localurile publice, precum și mijloacele de transport în comun.

În cadrul acțiunilor de control, au fost verificate 61 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate, 238 de mijloace de transport și au fost legitimate 373 de persoane.

Echipele de control au depistat 76 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional, conform Legii nr. 55 din 2020, cu amenzi în valoare totală de 1.000 de lei.

De asemenea, o sancțiune contravențională, în valoare de 200 de lei, a fost aplicată, în cadrul acțiunilor punctuale, conform Legii 61/1991, unei persoane care nu a respectat normele de conviețuire socială.

Scopul acțiunilor este ca cetățenii să înțeleagă importanța respectării, în continuare, a recomandărilor privind limitarea expunerii în spații aglomerate și purtarea mijloacelor de protecție individuală, alături de respectarea celorlalte recomandări privind igiena personală, ținând cont mai ales de numărul ridicat de îmbolnăviri cu virusul Sars-CoV 2.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritatea tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că acestea vor desfășura și în perioada următoare activităţi de verificare și instruire cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii