Web Analytics

Accidente rutiere grave în Bascov și Arefu

de | 22.07.2019 11:15 | Actualitate

 

În ultimele 24 de ore, echipajele SMURD au gestionat 41 de cazuri pentru acordarea asistenței medicale de urgență, iar în cinci situații intervenția a fost asigurată de echipajul SMURD de terapie intensivă mobilă.

Un echipaj cu o autospecială echipată cu modul de descarcerare și un echipaj SMURD de prim ajutor calificat de la Detașamentul de Pompieri Pitești au intervenit în localitatea Bascov, la un accident rutier în care un autoturism s-a răsturnat pe partea dreapta în șanț, izbindu-se de un cap de pod.

În urma evenimentului au rezultat trei victime, șoferul de 63 de ani și doi pasageri, un băiat de 17 ani și o femeie de 54 de ani (încarcerată). Echipajul de pompieri, cu ajutorul mijloacelor de primă intervenție din dotarea autospecialei, a extras-o pe femeie de pe bancheta din spate a autoturismului și a asigurat măsuri specifice și de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului.

Pacienta a fost preluată de către un echipaj al Ambulanței, bărbatul de 63 de ani a primit îngrijiri medicale de la un alt echipaj al Ambulanței, iar băiatului i s-au acordat îngrijiri medicale pentru traumatism cranio-cerebral major cu plagă frontală și fractură la membrul inferior drept de către un echipaj SMURD, ulterior fiind transportat la spital.

De asemenea, un echipaj SMURD de prim ajutor calificat de la Detașamentul de Pompieri Curtea de Argeș, un echipaj SMURD de prim ajutor calificat de la Cota 2000 și un echipaj al salvamontului au intervenit în localitatea Arefu, zona Piscu Negru, la un accident rutier în care un autoturism a părăsit partea carosabilă și a căzut într-o râpă, provocând trei victime neîncarcerate, doi bărbați de 25 de ani și 19 ani și un băiat de 17 ani.

S-au acordat îngrijiri medicale pentru băiat și bărbatul de 25 de ani, refuzând transportul la spital, iar pacientul de 19 ani prezenta traumatism cranio-cerebral și traumatism la membrul inferior drept, a primit îngrijiri medicale și a fost transportat la spital.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii