Accesul muncitorilor români în Elveţia a fost restricţionat

de | 10.05.2017 19:45 | Actualitate

 
 Elvetia
Potrivit MAE, Consiliului federal elveţian a decis activarea clauzei de salvgardare aplicabilă cetăţenilor români şi bulgari.  Măsura este valabilă un an, cu posibilitatea de a fi reînnoită în anul 2018 şi are ca termen limită de aplicare 31 mai 2019.
Este vorba despre o măsura ce vizează exclusiv eliberarea de noi permise de şedere de tip „B” (durată de şedere între 1 şi 5 ani). Asta înseamnă că eliberarea de permise de tip „L” (durată de şedere sub un an) sau de tip „C” (permise de stabilire a căror eliberare nu este reglementată prin Acordul menţionat) şi prelungirea permiselor de tip „B” deja eliberate nu sunt restricţionate.
  
Măsura a mai fost aplicată de Elveţia în 2012, pentru statele membre nou intrate în UE şi în 2013 pentru celelalte state membre UE. Între iunie 2016 – mai 2017 au fost acordate aproximativ 3.900 permise de şedere de tip „B” pentru cetăţenii români şi bulgari, cifră care depăşeşte pragul mediu al ultimilor 3 ani, de 1.024 de permise, după cum se arată în comunicatul MAE.
 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii