Web Analytics

Accesul către Cetatea Poenari rămâne încă restricționat de teama apariției urșilor

de | 29.05.2017 10:53 | Actualitate

Cetatea Poenari din nordul judeţului Argeş a fost închisă în week-end după ce urşii au coborât în zone destul de joase. Astfel, autorităţile au luat măsura restricţionării accesului în zonă. poenari ursi

După ce mai mulţi turişti care au ajuns în localitatea Arefu în zona Cetății Poenari au spus că s-au întâlnit cu urşi în zone în care până acum aceştia nu coborau, accesul spre Cetatea Poenari, aflată în vârful muntelui, pentru care e nevoie să fie urcate 3.480 de trepte, a fost restricţionat.

Turiştii care au venit în week-end în mod special pentru a urca la cetate au găsit la baza scărilor un anunţ conform căruia drumul este închis.

Autorităţile confirmă prezenţa urşilor şi spun că acesta este motivul pentru care au restricţionat temporar accesul spre Cetatea lui Vlad Ţepeş.

”Momentan în această zonă nu sunt efective de jandarmi, dar aveam postul montan de la Arefu care poate răspunde oricând solicitărilor. Decizia de a restricționa accesul către cetate aparține administratorului”, ne-a declarat Cătălina Turcea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Argeș.

”Accesul către Cetatea Poenari rămâne restricționat. Am trimis în decursul zilei de astăzi noi adrese către Jandarmerie și Direcția Silvică, care trebuie să ne răspundă dacă accesul turiștilor în această zonă este în siguranță. Vă dați seama că eu mi-aș dori să deschidem imediat, dar siguranța oamenilor este mai presus de orice. E posibil ca acest traseu să rămână închis câteva zile…”, ne-a declarat Cornel Popescu, directorul Muzeului Județean Argeș, instituție care administrează Cetatea Poenari.

M.I.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii