ACAROM: Câte autoturisme noi au fost înmatriculate în România în primele trei luni ale anului

de | 4.04.2022 12:17 | Actualitate, Economie, Home

Asociația Constructorilor de Automobile din România a publicat datele privind înmatriculările de autoturisme noi din România pentru primele trei luni din acest an. Acestea au ajuns la un volum de 28.978 unități, cu apoape 40% mai mult comparativ cu ianuarie-martie 2021, când fuseseră înmatriculate doar 20.762 unități.

Citește și: România – zonă de risc pentru bolile transmise la oameni și animale prin intermediul căpușelor

Dacia este lider detașat pe primele trei luni ale acestui an, cu 7.395 mașini înmatriculate, urmată fiind de Hyundai (2.667), Ford (2.222) și Skoda (2.001). Numărul autoturismelor Dacia înmatriculate aproape s-a dublat comparativ cu primele trei luni din anul trecut, când fuseseră înmatriculate doar 3.830 unități.

Foto: descriptiv

Acest articol este despre: acarom,dacia,inmatriculari,lider,romania

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Editor și autor de content media, cu 9 ani de experiență în presa scrisă și online, autor a peste 10.000 de titluri publicate, specialist marketing, PR și social media. Absolvent licențiat al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

Argeș: S-a răsturnat cu mașina la Nămăești!
Argeș: S-a răsturnat cu mașina la Nămăești!

Accident rutier produs în cursul zilei de astăzi în satul Nămăești, comuna argeșeană Valea Mare Pravăț. Din primele informații aflăm că, a fost implicat un singur autoturism care s-a răsturnat în șanțul de pe marginea carosabilului. Posibil o persoană să fie rănită....