Web Analytics

ABAAV este beneficiară a unui proiect româno-olandez de management al resurselor de apă

de | 28.11.2020 11:33 | Actualitate

Administrația Bazinală de Apă Argeș Vedea este beneficiară a proiectului ,,Îmbunătățirea continuă a componentelor sistemului de suport decizional, a informațiilor și a costurilor aferente/Continuous improvement of Decision Support System components, information and associated costs” – DSS, finanțat prin programul olandez Blue Deal – faza 1.

Proiectul pilot desfășurat la nivelul ABA Argeș-Vedea, presupune soluții de optimizare a exploatării lacurilor de acumulare aflate pe râul Argeș și râul Doamnei, în vederea gestionării în bune condiții a debitelor de viitură sau pe perioade secetoase. Platforma olandeză pusă la dispozitia specialiștilor ABA Argeș-Vedea va integra toate datele de gospodărire a apelor și va fi un instrument de sprijin în luarea deciziilor de exploatare coordonată a infrastructurii de gospodărire a apelor.

În aceste zile au loc ateliere de lucru, organizate la nivel online pentru instruirea specialiștilor în vederea însușirii unor competențe profesionale noi și inovatoare. Odată dobândite, experții noștri vor putea constitui suport decizional în cadrul unor proiecte ulterioare, cu finanțare europeană.

Instruirile sunt coordonate de către o echipă de specialiști de la „Deltares”, un institut olandez independent de cercetare aplicată în domeniul apelor de suprafață și subterane.

Proiectul face parte din programul inițiat de Autoritatea Apelor din Olanda, Blue Deal, desfășurat în cadrul „Memorandumului de înțelegere dintre Administrația Națională „Apele Române”, România şi Asociația Board-urilor de Apă din Olanda (Unie van Watterschappen)” (semnat în data de 23 iunie 2008 la Haga şi prelungit până la sfârșitul anului 2020 prin schimb de scrisori între președinții celor două părți).

f_350_200_16777215_00_images__2017_04aprilie_Baraj-Golesti.jpeg

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii