Web Analytics

A picat proiectul lui Ţâroiu, îl reia Lasconi! / Se va reabilita clădirea Primăriei Câmpulung

de | 4.03.2021 13:13 | Actualitate, Politica si Administratie

Fostul edil Liviu Țâroiu a eșuat în a da față prezentabilă clădirii în care funcționează Primăria Câmpulung; acum a venit rândul Elenei Lasconi să încerce. Fostul primar a întocmit anul trecut un proiect de reabilitare, restaurare și punere în valoare a imobilului monument istoric care, pe vremuri, a fost Prefectura Muscel, însă acesta nu a mai prins finanțare de la Institutul Național al Patrimoniului, prin programul ”Timbrul Monumentelor Istorice”.
Sesiunea de finanțare a fost redeschisă în acest an, astfel că a apărut ocazia ca noul primar Elena Lasconi să încerce. Primul pas a fost deja făcut, fiind depusă cererea de finanțare. Față de anul trecut, valoarea proiectului este mai mică, aceasta fiind de 139.200 lei, contribuția locală fiind de doar 10%.
Intervențiile preconizate sunt multe și vizează atât exteriorul, cât și interiorul clădirii care a găzduit și Prefectura Muscel, dar nu și podul pe care Lasconi l-a descoperit într-o stare jalnică. Oricum, se va repara acoperișul, astfel că podul nu va mai fi expus scurgerilor de apă și temperaturilor extreme.
Cătălin Ioan Butoiu

Citește și Scandalul ”Termopane la o clădire monument istoric” / Spaţiul de triaj de la Primăria Câmpulung, prilej de acuze la adresa Elenei Lăsconi

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii