Web Analytics

A murit soprana Mariana Nicolesco. A fost una dintre cele mai mari voci ale operei din România

de | 14.10.2022 21:58 | Actualitate, Cultură, Home

Marea soprană Mariana Nicolesco, una dintre cele mai mari voci ale operei din România, a încetat din viață vineri. Artista era internată la un spital din Bucureşti. Avea 73 de ani.
De-a lungul carierei sale muzicale, artista a urcat pe marile scene ale lumii, cum ar fi Teatrul alla Scala din Milano, Metropolitan Opera din New York, Teatrul La Fenice din Veneţia, Teatro Municipal din Rio de Janeiro, Gran Teatre del Liceu din Barcelona și Lyric Opera Chicago.

Citește și: 125 de ani de la nașterea Anei Aslan. Monedă din argint lansată de BNR în circuitul numismatic


Mariana Nicolescu s-a făcut remarcată și la Festivalul de la Salzburg, Maggio Musicale Fiorentino sau Rossini Opera Festival de la Pesaro, la Carnegie Hall din New York, Royal Festival Hall de la Londra, Musikverein de la Viena, Salle Pleyel la Paris, Concertgebouw la Amsterdam, Marea Sală a Conservatorului din Moscova, Accademia di Santa Cecilia de la Roma.
Solista a interpretat, în premieră mondială, capodopera “Seven Gates of Jerusalem” de Krzysztof Penderecki, cu ocazia celebrării a 3000 de ani a capitalei Israelului.
Mariana Nicolescu a cântat colinde românești la Primul Concert de Crăciun în Vatican, invitată de Papa Ioan Paul al II-lea. Concertul a fost transmis de Mondovisione, fiind urmărit de peste un miliard de oameni.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *