Web Analytics
scris duminică, 22.10.2023

A murit Sir Bobby Charlton, fotbalistul de legendă al Angliei. Avea 86 de ani

Este doliu în Anglia, după ce Sir Bobby Charlton, unul dintre cei mai mari jucători din istoria fotbalului englez, a murit la vârsta de 86 de ani. Acesta a câștigat Cupa Mondială și a fost numit Fotbalistul European al Anului în 1966.

A murit Sir Bobby Charlton, fotbalistul de legendă al Angliei. Avea 86 de ani

Citeşte şi: O atletă a murit în timpul unei probe, la o competiție sportivă din Franța

„Manchester United este în doliu în urma decesului lui Sir Bobby Charlton, unul dintre cei mai mari și mai iubiți jucători din istoria clubului nostru. Sir Bobby a fost un erou pentru milioane de oameni, nu doar în Manchester sau în Regatul Unit, ci oriunde se juca fotbal în lume.

Recordul său de neegalat de realizări, caracter va fi gravat pentru totdeauna în istoria lui Manchester United și a fotbalului englezesc, iar moștenirea sa va trăi mai departe prin munca sa de schimbare a vieții Fundației Sir Bobby Charlton. Condoleanțe sincere ale clubului pentru soția sa, Lady Norma, fiicele și nepoții săi și pentru toți cei care l-au iubit„, a transmis sâmbătă seara clubul englez Manchester United.

Sir Bobby a fost unul dintre cei mai mari marcatori din istoria Angliei. El s-a alăturat echipei Manchester United pe 1 iunie 1953, la vârsta de 16 ani.

În cei 17 ani petrecuți la Manchester United, a jucat 758 de meciuri și a marcat 249 de goluri, a scris Eurosport.

Sir Bobby Charlton a evoluat la Manchester United aproape întreaga carieră (1956-1973). Fostul mare mijlocaș a pus umărul la primul triumf al „diavolilor” în Cupa Campionilor Europeni, în 1968. Per total, el a câștigat 12 trofee alături de Manchester United – potrivit sursei citate.

Sir Bobby a supraviețuit tragicului accident aviatic de la Munchen, din 1958, în care 23 de oameni și-au pierdut viața.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *