Web Analytics
scris duminică, 15.09.2024

A murit Gigi Mulţescu! Avea 72 de ani

Duminică, 15 septembrie, s-a stins din viaţă, la vârsta de 72 ani, Gigi Mulţescu. Trista veste a fost dezvăluită de Ionel Culina, fost ofițer de presă la Dinamo și apropiat de legenda „câinilor roşii”, și confirmată de foștii coechipieri.

A murit Gigi Mulţescu! Avea 72 de ani

Citeşte şi: 400 de sportivi se întrec la judo, în Pitești

Marele dinamovist, fost component al echipei naţionale de fotbal, era internat de câteva zile, cu o pneumonie severă care agravase celelalte afecțiuni.

Pe 11 noiembrie 1951, înregistrat două zile mai târziu în documente, la Botoroaga, o comună din partea estică a Teleormanului, se năștea Gigi Mulțescu, nume ce avea să inspire generații întregi de copii în tainele sportului rege – scriu cei de la gsp.ro.

A fost probabil cel mai mare jucător din istoria Jiului Petroșani, unde a marcat de două ori într-o finală de Cupa României cu Poli Timișoara, singurul trofeu din vistieria clubului.

A îmbrăcat cu mândrie tricoul primei reprezentative, de 12 ori mai exact, reușind să scuture de două ori „ațele” porților: o dată pe vechiul „23 august”, disputat pe 28 noiembrie 1976, contra Bulgariei, a doua oară în „Groapă” în preliminariile pentru Campionatul European din 1980, contra Ciprului, pe 18 noiembrie 1979 – mai scriu cei de la gsp.ro.

În 1979, Mulțescu s-a transferat la Dinamo. A părăsit formația alb-roșie după șase sezoane, trei titluri consecutive, între 1982 și 1984, două Cupe ale României, în 1982 și 1984, precum și 20 partide disputate în competițiile europene.

A marcat de 29 ori în 132 partide pentru Dinamo.

Dumnezeu să-l odihnească!

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...