Web Analytics

A murit Gianluca Vialli, fotbalist de legendă al Italiei

de | 6.01.2023 12:33 | Actualitate, Home, Sport

Gianluca Vialli (58 de ani), fost fotbalist de legendă al Italiei, a murit vineri bolnav de cancer pancreatic, transmite BBC. Vialli a devenit un star la Sampdoria Genova, apoi a jucat la Juventus și Chelsea.

A jucat de 59 de ori pentru Italia și a câștigat Liga Campionilor cu Juventus.

El s-a transferat la Juventus în 1992 după ce câștigase titlul în Serie A și Cupa Cupelor în opt sezoane la Sampdoria, echipă la care a strălucit alături de bunul său prieten Roberto Mancini, actualul selecționer al Italiei. Debutul în fotbalul mare a fost la Cremona.

Citește și: Irina Begu s-a calificat în semifinalele turneului Adelaide International 1

După ce și-a încheiat cariera de jucător la Chelsea, Vialli a devenit managerul echipei londoneze, fiind primul italian care a condus o echipă din Premier League.

La Campionatul European de Fotbal 2020, Vialli a fost protagonistul unuia dintre cele mai emoționante momente: Roberto Mancini – antrenorul câștigătoarei trofeului, Italia, a fost surprins la finalul meciului îmbrățișându-și cu putere cel mai bun prieten, pe Gianluca Vialli. Ambii au plans secunde bune, în timp ce jucătorii italieni celebrau victoria pe gazon.

A fost imaginea simbol a acelui meci, a squadrei azzurra și a unei întregi Italii devastate de pandemie: prietenia fără granițe dintre doi bărbați care au făcut istorie în fotbalul italian.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *