Web Analytics

A murit Constantin Radu I. Avea tumoare pe creier

de | 16.05.2020 15:32 | Actualitate

 

Marele fost fotbalist al FC Argeș, Constantin Radu I, cel care în 1972 contribuia decisiv la aducerea la Pitești a primului titlu de campioană a României, a decedat după o grea suferință. Trupul regretatului mare fotbalist va fi depus la biserica ”Tuturor sfinților” din Găvana. Înmormântarea va avea loc duminică, la ora 14.00.

Constantin Radu I era grav bolnav. Abia mai putea vorbi și merge. A fost diagnosticat cu o tumoare a creierului. Nea ”Tache” sau ”Burtilă”, așa cum este cunoscut de piteșteni, a trecut în 2019 prin trei atacuri cerebrale. Avea 75 de ani și reprezintă o emblemă pentru fotbalul argeșean.

Răzvan Radu, fiul marelui fotbalist, a declarat pentru Jurnal de Argeș în urmă cu câteva săptămâni: ”În momentul de față, tata este acasă. Este în izolare. Are niște probleme de vorbire. De asemenea, se deplasează foarte greu… Din păcate, nu putem să contactăm doctorii, pentru că ar fi mult mai periculos pentru el. Trebuie să așteptăm să treacă această perioadă de stare de urgență pentru a putea să facem niște investigații suplimentare. Mă refer la vorbire, dar și la deplasarea greoaie… Ultima dată a fost la medic în luna februarie, când a avut o viroză respiratorie, dar săptămânal este în atenția medicului de familie. Pentru medicii specialiști este mai greu acum… Suntem în legătură cu doctorii, dar sfatul lor este să nu ieșim din casă. Trebuie să rămânem în izolare”.

”Nu prea mai poate să vorbească. A făcut o viroză și a fost internat două săptămâni la Spitalul de boli contagioase din Pitești, la d-na doctor Maria Nicolescu, care și-a dat silința și l-a scos din criză, dar i-a fost afectată puțin vorbirea. Și acum se mai află sub tratament. Se mai reface… Merge foarte greu. Asta e viața! Nu are nicio legătură cu coronavirusul. Nu avem pe nimeni care să fi venit din afară și să intre în contact cu noi. A făcut testul pentru coronavirus la Institutul Cantacuzino și a ieșit negativ. El a fost internat la sfârșitul lunii februarie anul acesta. În prezent se află acasă și chiar astăzi a ieșit puțin prin curte. Ca la 75 de ani… Are o tumoare a țesutului biliar care susține creierul. Probabil că o fi de la lovituri de cap… Nu știu! Am dat peste specialiști mulți, care ne-au spus că nu se știe pe viitor în ceea ce privește viața sa. Toată lumea e amărâtă cu această pandemie!”, ne-a spus soția marelui fotbalist cu ceva timp în urmă.

Așadar, fără nicio legătură cu coronavirusul, încă o legendă a fotbalului argeșean a urcat la ceruri, pentru a reface echipa campioană  F.C. Argeș, alături de antrenorul Florin Halagian, Nicolae Dobrin și Ilie Bărbulescu.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii