Web Analytics
scris sâmbătă, 11.11.2023

A murit campionul olimpic Dimitrie Popescu, anunță Federația Română de Canotaj

Federația Română de Canotaj anunță decesul marelui campion olimpic Dimitrie Popescu, la vârsta de doar 62 de ani, potrivit G4Media. 

A murit campionul olimpic Dimitrie Popescu, anunță Federația Română de Canotaj

„Cel mai valoros trofeu din carieră a fost titlul olimpic cucerit în 1992, la Barcelona, în proba de patru rame cu cârmaci (4+). La aceeași ediție a JO, a obținut și medalia de bronz în proba de doi rame cu cârmaci (2+). Medalii olimpice de argint a câștigat tot în proba de dublu rame la JO de la Los Angeles din 1984, dar și în proba de patru rame la JO de la Seul, în 1988”, se arată în postarea de pe Facebook a Federației.

Citește și: Argeșul, din nou „pa”, conform unui proiect de hotărâre care împarte „tortul” mediului

„În 1989, a fost campion mondial cu echipajul de patru rame și a obținut medaliile de argint la dublu rame la Campionatele Mondiale din 1985 și din 1996. După retragerea din activitatea competițională a devenit antrenor la CSA Steaua, iar din 1997 a fost antrenor la lotul olimpic de canotaj al României”, mai precizează sursa citată.

Dimitrie Popescu a primit titlurile de Maestru al Sportului și Maestru Emerit al Sportului. Decesul a avut loc în această după-amiază în locuința personală de la Bușteni. În ultimele patru zile, Dimitrie Popescu a participat la Campionatul Național de Fond de la Snagov, mai precizează Federația Română de Canotaj, care transmite condoleanțe familei îndoliate.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită