Web Analytics

A început ultima sesiune de înscriere în programele „Rabla” şi „Rabla Plus”

de | 30.09.2022 22:10 | Actualitate, Economie, Home

A început o nouă etapă a programelor „Rabla” și „Rabla Plus”, iar lupta cea mare s-a dat pentru mașinile electrice. Bugetul pentru acestea s-a epuizat imediat, așa că au mai rămas bani numai pentru cei care vor autoturisme pe benzină şi motorină.
Este ultima sesiune din an, iar voucherele ajung până la 54 de mii de lei pentru un vehicul verde. În nici două ore, bugetul de 115 milioane de lei alocat programului Rabla Plus pentru persoanele fizice s-a epuizat. Iar în doar 21 de minute s-a dus și cel pentru persoanele juridice, în valoare de 200 de milioane de lei. Se dau 51 de mii de lei pentru o mașină nouă electrică și 26 de mii pentru una plug-in hybrid, în schimbul unui singur vehicul vechi. Ajutorul creşte la 54 de mii de lei, respectiv 29 de mii dacă sunt predate două maşini vechi. Bani au rămas acum, însă, doar pentru mașinile clasice.

Citește și: Bărbat găsit decedat într-o casă cuprinsă de flăcări în comuna Râca


Pentru Rabla clasic s-au alocat 140 de milioane de lei pentru persoanele fizice şi 173 de milioane de lei pentru cele juridice. Aici tichetul este de 6 mii de lei, pentru o mașină mai veche de 6 ani și 9 mii de lei pentru două autoturisme vechi. La acestea sunt acordate bonusuri între 1500 și 3 mii de lei în funcție de tipul mașinii alese și încă 1500 de lei dacă mașina casată este mai veche de 15 ani.
Pentru noul program Rabla Local, unele primării au început să anunțe deja bugetele. Noua sesiune se va derula în perioada 30 septembrie – 25 noiembrie 2022, timp în care persoanele fizice se vor putea înscrie în cele două programe prin intermediul dealerilor autorizaţi, iar persoanele juridice vor putea depune dosarele de finanţare prin accesarea aplicaţiei informatice puse la dispoziţie de AFM.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *