Web Analytics

A început înscrierea la grădinițe și creșe

de | 15.06.2023 19:24 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Azi au început în toată țara înscrierile la creșă sau grădiniță, care durează până în ultima zi a lunii. Anul acesta aduce o modificare majoră pentru părinți, în urma unei modificări făcute în Legea Educației. Din septembrie 2023, grupa mijlocie la grădiniță este obligatorie, potrivit articolului 63 din Legea Educației în vigoare. Părinții pot înregistra 3 opțiuni de creșă/grădiniță în cererea-tip de înscriere, iar cererile pot fi depuse prin email, poștă sau la sediul unității de învățământ.

Citește și: În perioada 19 – 30 iunie, stropiri contra dăunătorilor plantelor, în Pitești

Etapa I din cadrul procesului de  înscrieri – 15-30 iunie 2023 – are trei faze: Între 15-20 iunie 2023 se evaluează cererile-tip de înscriere de la unitățile de învățământ exprimate ca primă opțiune și se generează lista cererilor respinse; Între 21-26 iunie 2023 se evaluează cererile-tip de înscriere respinse în faza I, de la unitățile de învățământ exprimate ca a doua opțiune, și se generează lista cererilor respinse; Între 27 – 30 iunie 2023 se evaluează cererile-tip de înscriere respinse în faza a II-a, de la unitățile de învățământ exprimate ca a treia opțiune, și se generează lista cererilor respinse care pot intra, la solicitarea părinților, pe baza unei noi cereri, în evaluare în a doua etapă a înscrierilor, pe locurile rămase libere.  30 iunie 2023 – Afișarea rezultatului și a numărului de locuri libere rămase după prima etapă de înscrieri.

Citește și: Se redeschide circulația pe Transalpina

Etapa a II-a din cadrul procesului de  înscrieri – 3-18 iulie 2023: În această etapă se realizează înscrierea copiilor, pe locurile libere rămase în urma derulării primei etape, pe baza dosarelor depuse la unitățile de învățământ de către părinții/reprezentanții legali ai acestora și a celor trei opțiuni exprimate în noile cereri de înscriere depuse.

Etapa de ajustări – 20-30 august 2023: În această etapă se realizează înscrierea copiilor care nu au fost înscriși în primele două etape din lipsă de locuri sau din diferite alte motive sau care nu au participat la primele două etape, pe locurile rămase libere în urma derulării celei de-a doua etape a înscrierilor, pe baza unei proceduri specifice elaborate de ISJ/ISMB și pe baza dosarelor depuse de părinți la inspectoratul școlar. La această etapă au acces următoarele categorii de copii: copiii care au rămas nerepartizați după derularea celor două etape anterioare, cu prioritate cei de 4 ani și de 5 ani; copiii care au solicitat înscrierea în clasa pregătitoare din învățământul primar și nu au fost admiși ca urmare a avizului negativ al CJRAE/CMBRAE; copiii de peste 2 ani care solicită înscrierea în învățământul preșcolar, cu respectarea prevederilor art.23 alin (1^1) din Legea educației naționale nr.1/2011, cu modificările și completările ulterioare.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *