Web Analytics

A început campania de dezinsecţie la Mioveni

de | 13.06.2013 17:41 | Actualitate

Este cunoscut faptul că, o dată cu venirea căldurii, apare şi pericolul înţepăturilor de insecte, motiv pentru care conducerea Primăriei Mioveni a decis ca în oraș să înceapă o amplă acţiune de dezinsecţie.
Un alt motiv pentru care autorităţile locale s-au gândit să demareze această acţiune este şi isteria creată de căpuşe, isterie care a speriat populaţia României anul trecut.
Deşi nu s-a înregistrat niciun caz până în prezent, conducerea Primăriei Mioveni a preferat să înceapă această campanie de dezinsecţie pentru a preveni eventualele neplăceri.
Operatorul S.C Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni SRL efectuează până pe 16 iunie activitatea de dezinsecţie a domeniului public şi privat în orașul Mioveni, pentru a elimina ţânţarii si căpuşele.
Substanţele folosite pentru dezinsecţie sunt în conformitate cu normele legale, nu sunt dăunătoare oamenilor şi animalelor, nu lasă reziduuri şi sunt exceptate de la cerinţele de toleranţă pentru reziduuri pesticide. Substanţa respectivă atacă sistemul nervos al zburătoarelor, aducându-le moartea.Crescătorii de albine ar trebui să-şi ferească vieţuitoarele de contactul cu substanţa. În caz de vreme nefavorabilă, programul se va schimba, astfel încât acţiunea să se desfăşoare în condiţii optime cu eficienţă maximă.
M.S.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii