Web Analytics

A fost reeditată enciclopedia „Piteşti 630. Memento”, sub semnătura doctorului în istorie Petre Popa

de | 17.12.2020 13:04 | Cultură, Actualitate

A fost reeditată lucrarea „Pitești 600. Memento”, o enciclopedie a doctorului în istorie Petre Popa, prima lucrare de tip cronografic dedicată secularei noastre așezări de la confluența Argeșului cu Râul Doamnei. Actuala ediție “Pitești 630. Memento (2018)”, având ca parteneri media “Atitudine în Argeș”, “Jurnalul de Argeș” și “Argeșul”, are un conținut bogat în referințe istorice, culturale, dar și economice sau urbanistice și este dedicată civismului constructiv.
Este o carte-document de o mare utilitate pentru generațiile actuale, dar mai ales viitoare, realizată printr-o riguroasă documentare, consemnând obiectiv și cronologic momentele cele mai importante din istoria Piteștiului. În cele peste 600 de pagini, “Pitești 630. Memento” le prezintă cititorilor, cronologic, pornind din cele mai vechi timpuri, întâmplări și realizări contemporane, evenimente citadine, informații din absolut toate domeniile, personalități care au marcat istoria așezării. Evenimentele punctate în minienciclopedie se petrec începând din preistorie și protoistorie și ajung până la nivelul anului 2018. Autorul avansează propunerea ca următoarea ediție, cea din 2028, să apară sub egida Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și să cuprindă evaluările acumulate temporal în zece ani de viață a Cetății.
Citește și Profesorul Petre Popa a scris „Portrete postume pentru prieteni”
Citește și Profesorul Petre Popa a scris o carte-eveniment: „Mareşalul Ion Antonescu şi reşedinţa Argeşului. Consemnări istoriografice”
 
 

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii