Web Analytics

A fost lansat sistemul de garanție-returnare, cel mai mare proiect de economie circulară al țării

de | 4.12.2023 18:08 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

România face un pas important pentru un mediu mai curat și mai verde având în vedere că a fost lansat sistemul de garanție-returnare, cel mai mare proiect de economie circulară al țării.

”SGR este un proiect liberal, început de la zero de ministrul Mediului, Mircea Fechet, în 2020. Acesta va scoate din circuit aproximativ 7 miliarde de ambalaje anual, va îmbunătăți ratele de colectare și reciclare ale României și va crea locuri de muncă în economia verde. Astăzi reciclăm maximum 12% din deșeurile de ambalaje și suntem pe ultimele locuri din Europa. Prin acest proiect, în 2026 putem ajunge la 90% deșeuri de ambalaje reciclate.

Citește și 26 de jandarmi argeșeni au fost avansați cu prilejul Zilei Naționale a României

Cum va funcționa?; Cumpărăm produsele cu ambalaj cu garanție, care vor apărea pe piață în următoarea perioadă. Acestea poartă semnul SGR și au un cod specific de bare; Returnăm ambalajele la orice punct de colectare din magazine, manual – direct la vânzător sau automat – la aparatele de preluare. Sunt acceptate ambalajele goale, neturtite, cu eticheta intactă; Primim înapoi garanția de 50 de bani pentru fiecare ambalaj returnat corespunzător”, susține senatorul PNL de Argeș, Dănuț Bica.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *