Web Analytics

A crescut tariful pentru testare la Câmpulung

de | 4.12.2020 10:33 | Actualitate, Culise

De câteva luni de zile solicitase Spitalul Municipal Câmpulung majorarea tarifului pentru un test PCR efectuat cu aparatul achiziționat în iunie, însă cererea fusese uitată în sertare în timpul campaniei electorale. În luna iulie se aprobase un tarif de 200 de lei per test, dar, între timp, cheltuielile cu întreținerea și utilizarea liniei de testare RT-PCR SARS-CoV2 au crescut. Iar majorarea de preț s-a produs de-abia la finalul lunii noiembrie, noul tarif fiind de 250 de lei pentru o testare și 300 de lei pentru un test cu buletin de analiză emis în limba engleză. Iar aici este vorba doar de testarea la cerere, cei cu simptome de infectare fiind testați gratuit. Cererea Spitalului viza creșterea până la 300 de lei a testării, însă un asemenea tarif nu a fost acceptat de autoritățile locale.
De la punerea în funcțiune, la finalul lunii iunie, și până în prezent, la Câmpulung s-au efectuat peste o mie de teste PCR, cele mai multe la cerere, în condițiile în care a existat o medie de două sute de solicitări lunar.
(ELECTRO-CUTARE)

Citește și Dosar penal pe numele a trei medici care au refuzat detașarea la Spitalul Municipal Câmpulung pentru a trata pacienții bolnavi de Coronavirus

Citește și Infectată cu Covid, s-a sinucis la Spitalul Municipal Câmpulung

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii