Web Analytics

Managerul de la Spitalul Câmpulung, evaluat anual de Ţâroiu

de | 11.07.2019 13:30 | Politica si Administratie

La suprafaţă s-au liniştit apele în cazul desfăşurării şi finalizării concursului de manager la Spitalul Municipal Câmpulung, acum urmează bătăliile din adâncuri. Stopul a fost pus de către primarul Liviu Ţâroiu, care a acceptat să semneze contractul de management al noului director Nicolaie Alexe (foto) după două săptămâni în care l-a plimbat pe Bulevardul „Pardon”, între Spital şi Primărie. Contractul a fost semnat pe trei ani, dar cu evaluare parţială anuală, însă de maximă importanţă vor fi următoarele luni.
Spitalul Câmpulung încă este afectat de deficitul de medici specialişti, în pofida creşterilor salariale, iar cel mai elocvent exemplu de criză îl constituie faptul că nu întotdeauna se pot acoperi gărzile chiar la Compartimentul de Primiri Urgenţe, cel mai sensibil şi mai important punct de lucru din spital. Apoi, în curând va fi dat în folosinţă noul şi modernul spital de la Mioveni, un adevărat magnet în special pentru medicii tineri din Argeş, inclusiv pentru câţiva din Câmpulung care şi-au manifestat deja dorinţa de a se transfera acolo. Pe lângă doctori, spitalul de la Mioveni poate prelua şi din pacienţii şi din cazuistica unităţii din Câmpulung, cu efecte în ceea ce priveşte indicatorii de performanţă şi veniturile spitalului muscelean.
Acestea sunt cele mai importante probleme cu care se va confrunta noul manager împreună cu Comitetul Director şi Consiliul de Administraţie. Dar, dacă a fost circ în procedura de desfăşurare şi finalizare a concursului de manager, obişnuinţa face ca şi desfăşurarea activităţii să fie afectată de acţiuni izvorâte din orgoliul, conservatorismul şi competiţia profesională prost înţeleasă dintre unii medici. Încă un aspect de înfrumuseţat pentru managerul Alexe, cel care are ca avantaje faptul că Spitalul Câmpulung va primi banii cheltuiţi anterior cu investiţiile în aparatură, o moştenire bănoasă de pe urma realizărilor fostului manager, doctorul Grigore Stănescu, dar şi eliminarea ultimilor piedici administrative pentru eligibilitatea dosarelor de finanţare comunitară nerambursabilă. Se îndeplinesc astfel condiţii pentru alte investiţii majore, de la aparatură medicală complexă, până la reabilitări de interioare şi de exterioare în pavilioanele spitalului şi ambulatoriul de specialitate.
Cătălin Ion Butoiu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii