În perioada 15-19 aprilie, în cadrul Programului Național Școala Altfel – Să știi mai mult, să fii mai bun!, Biblioteca Județeană Dinicu Golescu Argeș a oferit cadrelor didactice și elevilor din județ oportunitatea de a participa la numeroase activități și vizite la bibliotecă.
Copiii – de la cele mai fragede vârste până la adolescenți – au aflat detalii importante, în cadrul vizitelor ghidate de bibliotecari, despre istoricul și serviciile pe care Biblioteca Județeană Dinicu Golescu Argeș le pune la dispoziție tuturor. Astfel, tinerii au fost încurajați să participe la diversitatea paletei de activități, printre care concursuri, ateliere, manifestări, conferințe, cursuri de formare, expoziții, și au fost stimulați să citească, pentru îmbogățirea universului cunoașterii.
De-a lungul săptămânii, prin intermediul vizitelor organizate, au trecut pragul bibliotecii un număr de aproximativ 800 de elevi din Pitești și din diferite localități ale județului Argeș, precum Mioveni, Băiculești, Recea, Cepari, Vedea, Purcăreni, Hârsești și Domnești.
Peste 700 de elevi au participat la 25 de activități dedicate lor, organizate de Secția pentru Copii și Tineret.
Prin intermediul informațiilor oferite, aceștia au aflat condițiile prin care pot obține un permis la bibliotecă, cum pot împrumuta la domiciliu cărți de la cele trei secții de împrumut: Beletristică, Știință și Tehnică și Sala pentru Copii și Tineret; despre posibilitatea de a studia în Sala de lectură a Depozitului General, Colecții speciale, Religie și audiții muzicale, presă, seriale și legislație.
Elementul de interes în cadrul secției de Colecții speciale a fost să descopere o carte Liliput (Jean de La Fontaine, „Fables”) și au văzut cea mai veche carte străină pe care o deține biblioteca, „Epistolae familiares”, de Cicero, tipărită la Lyon în anul 1545.
La Sala de Presă, seriale și legislație, tinerii au văzut și au aflat informații referitoare la revistele: „Convorbiri literare” (primul număr a apărut la Iași în anul 1867, la care au colaborat Mihai Eminescu, Ion Creangă, Ioan Slavici, Vasile Alecsandri ș.a.) și „Realitatea ilustrată” (fondată în anul 1927, la Cluj).
De asemenea, prin intermediul Centrului Europe Direct Argeș, tinerii au fost interesați să descopere informații referitoare la programele Uniunii Europene, oportunități de studiu într-o țară europeană, locuri de muncă prin Programul Eures, precum și despre diferite proiecte prin care pot activa ca voluntari. Aceștia au primit broșuri, hărți, pliante și cărți poștale din partea centrului de informare europeană.
Despre Compartimentul de Informare Bibliografică, aceștia au aflat că mediază accesul la informație pentru toți utilizatorii bibliotecii, asigurând activitatea de informare, documentare și îndrumare referitoare la colecțiile de documente ale Bibliotecii Județene Argeș.
La Sala de Referințe electronice, tinerii au descoperit că pot oricând beneficia de acces gratuit la internet și că pot lista, imprima, scana, lamina documente importante pentru proiectele lor.
Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu Argeş reuşeşte cu prisosinţă să fie un centru informaţional, cultural şi ştiinţific semnificativ în peisajul comunicaţional românesc şi european.
Cristina Baciu
Cătălin Iancu Jr. şi Cătălin Iancu Sr. – turneu de excepţie în SUA
Doi muzicieni cu care Argeșul se mândrește, tânărul talentat Cătălin Iancu Jr și tatăl său,...
0 Comentarii