Web Analytics

Primarul Cornel Ionică: „Atunci când s-a constatat starea mea de conflict de interese, nu intrase în vigoare Legea ANI”

de | 14.03.2019 13:04 | Politica si Administratie

Pe 1 octombrie 2018, primarul Cornel Ionică pierdea definitiv la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie procesul cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI). ANI l-a găsit în 2016 în conflict de interese pe primarul Piteştiului, însă acesta a contestat în instanţă raportul inspectorilor de integritate. Conform legii, următorul pas ar fi ca, până pe 31 martie a.c., prefectul Emilian Dragnea să emită un ordin de încetare a mandatului primarului înainte de expirare, lucru ce nu s-a întâmplat până acum.
”Nu știu ce se va întâmpla. Termenul de prescripție ar fi depășit. Când s-a constatat starea mea de conflict de interese în 2009, nu intrase în vigoare Legea ANI. Aceasta a intrat în vigoare în octombrie 2010. Iar legea nu se aplică retroactiv. Prefectura Argeș nu ar trebui să îmi facă raport, pentru că e în afara termenului de legalitate”, ne-a precizat primarul Piteștiului.
Iniţial, procesul a fost la Curtea de Apel Piteşti, care în octombrie 2016 a respins contestaţia lui Cornel Ionică la raportul ANI. Iar acesta a atacat-o la Înalta Curte, care pe 1 octombrie i-a respins definitiv contestaţia.
În urmă cu aproape trei ani, ANI a emis un raport de evaluare din care rezulta că actualul primar s-a aflat în conflict de interese în perioada în care a fost viceprimar, după ce inspectorii de integritate au constatat că acesta a participat la adoptarea unor hotărâri de consiliu local în urma cărora ginerelui său i s-au pus la dispoziţie mai multe spaţii.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii