Web Analytics

Cu toate obiectivele propuse realizate, primarul Florin Dumitru de la Teiu spune: „Anul 2018 a fost cel mai roditor, cel mai productiv an!”

de | 10.01.2019 13:57 | Politica si Administratie

Anul 2018 poate fi catalogat drept cel mai bun an al administrației publice a comunei Teiu, în special din punct de vedere al proiectelor realizate. Obiectivele realizate în 2018 au fost, astfel: # asfaltarea DC 100 Teiu-Mozacu, în lungime de 4,2 km, cu amenajarea șanțurilor și asfaltarea intrărilor laterale; # achiziționarea unei autobasculante Renault pentru Serviciul de Gospodărire Comunală, proiect derulat cu finanțare europeană în valoare de 53.000 euro; # realizarea unui parc cu loc de joacă în centrul comunei; # reabilitarea și pietruirea drumurilor locale; # modernizarea iluminatului public; # salubrizarea zonei cimitirului prin defrișarea vegetației uscate.
Pe data de 19 octombrie 2018 a avut loc recepția finală a lucrărilor de asfaltare a DC 100 Teiu-Mozacu, investiție derulată cu fonduri guvernamentale, prin PNDL 2. Au fost asfaltați 4,2 km de drum comunal, în proiect fiind incluse și realizarea șanțurilor, amenajarea terasamentelor și asfaltarea a 25 metri în lateral la fiecare intrare, 14 la număr pe acest drum comunal. Este un proiect important pentru cetățenii comunei Teiu, care se pot bucura de acum înainte de un drum modernizat, o cale de acces care asigură legătura cu DJ 508. Pe de altă parte, conducerea administrației publice locale s-a ocupat începând din luna octombrie și de realizarea pregătirilor pentru sezonul rece.
Au fost pietruite ulițele laterale, s-a făcut aprovizionarea cu lemne și material antiderapant și au fost puse la punct utilajele ce urmează a fi folosite la deszăpezire. La fel de important este și că autoritățile comunei Teiu au reușit să acceseze fonduri europene pentru dotarea Serviciului de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei. Astfel, până la sfârșitul anului, pe baza unui proiect finanțat cu bani europeni în cadrul GAL, administrația publică locală va achiziționa o autobasculantă destinată unei game largi de lucrări de gospodărire locală. Pentru anul viitor, conducerea Primăriei Teiu are în vedere accesarea fondurilor necesare pentru realizarea proiectului de introducere a canalizării în comună.

Asfaltări prin PNDL

Nici cultura nu a fost uitată, mai ales că 2018 a fost anul în care România a celebrat Centenarul. În luna noiembrie 2018, comunitatea din Teiu a participat, cu mic, cu mare, la un eveniment memorabil organizat de Primărie și Consiliul Local, împreună cu autoritățile județene. Manifestarea a fost dedicată Anului Centenar, constituind un prilej de evocare a celui mai glorios moment din istoria neamului, Marea Unire, dar și de comemorare a eroilor Primului Război Mondial. Au participat conducerea Consiliului Județean, a Prefecturii Argeș, a Muzeului Județean și Centrului Cultural Județean. Pentru comunitatea teiană, această manifestare a reprezintat un bun prilej de aducere aminte a sacrificiului făcut de strămoși pentru neam și țară. „Suntem încrezători că cetățenii acestei localități sunt demni urmași ai înaintașilor lor, prin faptele de zi cu zi și prin respectul pentru valorile noastre, pentru tradiții, pentru păstrarea identității naționale”, a rostit în deschiderea evenimentului primarul Florin Dumitru. Slujba religioasă în memoria celor care și-au dat viața pentru idealurile românești i-a emoționat atât pe localnici, cât și pe oficialități. Primarul din Teiu, Florin Dumitru, alături de președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, au aprins flacăra Centenarului și au depus coroane la Monumentul Eroilor. Cu același prilej, Primăria a omagiat și cuplurile care au împlinit anul acesta 50 de ani de căsnicie, iar elevii Școlii “Vladimir Streinu”, îmbrăcați în straie populare, au oferit oaspeților și localnicilor un program artistic divers și antrenant, din care nu au lipsit cântece patriotice. A fost, de asemenea, tăiată panglica inaugurală a investiției finanțate prin PNDL de asfaltare a DC 100 Teiu-Mozacu. ”Sunt foarte mulțumit de ceea ce am reușit să facem anul acesta. Anul 2018 a fost cel mai roditor, cel mai productiv an. Toate obiectivele propuse au fost realizate. Desigur, cea mai mare realizare o constituie asfaltarea celor 4,2 km pe DC 100, drumul care face legătura cu DJ 508. Sperăm să primim sprijin din partea Consiliului Județean pentru asigurarea cofinanțării la proiectul de asfaltare”, declară optimist, la început de an, primarul Florin Dumitru.
 

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii