Făgăraș Fest din acest an te provoacă la o experiență unică pe apă: instalația temporară „Susur”, creată de Atelier Vrac, transformă râul Moașa într-un spațiu de explorare, relaxare și joacă, unde natura și arta se întâlnesc spectaculos. Festivalul are loc între 11–13 iulie, în satul Sebeșu de Sus, județul Sibiu, și este organizat de Fundația Conservation Carpathia împreună cu Primăria Racovița. Biletele sunt disponibile pe www.fagarasfest.ro, iar rezervările pentru tururile ghidate pot fi făcute direct pe site.
Pentru prima dată, festivalul propune o instalație artistică temporară amplasată peste cursul de apă, cu un ponton, o zonă de umbră și un spațiu de relaxare, care le permite participanților să se bucure de răcoarea râului și să contemple valea și natura din această zonă.
Prin intervenția lor, artiștii deschid un dialog între arta contemporană și conservarea naturii: instalația devine o „lentilă” prin care participanții la festival pot privi Munții Făgăraș cu mai multă sensibilitate și atenție. „Astfel de intervenții temporare pot schimba modul în care ne raportăm la natură, invitând la contemplare și interacțiune directă cu elementele ei esențiale: apa, aerul, lumina,” precizează arhitecții.
Citește și Câmpulungul adună bani pentru spectacolele de peste vară
Ajuns la a șasea ediție, Făgăraș Fest are loc între 11–13 iulie, cu un program bogat care cuprinde peste 20 de drumeții și tururi ghidate în natură, patru dezbateri din seria Carpathia Talks, activități pentru copii și familii, ateliere de percuție, meșteșugărit, concerte cu Subcarpați și Vama, și o zonă de camping complet integrată în peisajul montan. Evenimentul promovează legătura profundă dintre comunități, natură și artă și pune accent pe protejarea Munților Făgăraș și explorarea sustenabilă a acestora.
Instalația „Susur” va putea fi vizitată pe toată durata festivalului Făgăraș Fest, și este parte integrantă din experiența celor trei zile petrecute la poalele celor mai înalți munți ai României.
Atelier Vrac este un studio fondat de Cristi Bădescu și Zenaida Florea, implicat în inițiative civice, proiecte educaționale, cercetare și arhitectură. Atelierul explorează relația dintre spațiu, peisaj și utilizator prin intervenții temporare care provoacă moduri noi de interacțiune cu locurile naturale sau urbane.
0 Comentarii