Web Analytics

Institutul american Aspen a lansat un proiect naţional la Universitatea „Constantin Brâncoveanu”

de | 25.05.2017 12:25 | Actualitate

20 01Marți, 23 mai, la Universitatea „Constantin Brâncoveanu” a avut loc conferința de lansare a programului „Aspen Future of Work”, un program inițiat și realizat de către prestigiosul Institut Aspen România. Evenimentul, unul de anvergură națională, a reunit zeci de invitați de top.

După cum a declarat Mircea Geoană, președintele Institutului Aspen România, acest program nou „este dedicat viitorului muncii și implicațiilor pe care această nouă revoluție industrială 4.0 le aduce. Am ales Argeșul pentru că este o densitate mare de companii românești și străine. Inevitabilul se va produce și nu putem sta, privind pasivi la dezvoltarea tehnologică ce va conduce la înlocuirea multor locuri de muncă cu roboți. De modul în care ne pregătim depinde viața multor generații de acum în viitor”.
Tot în deschiderea evenimentului de la Pitești, Mircea Geoană a mai spus că „provocarea principală a României este pregătirea pentru inevitabilul ce se produce. Locul nostru pe lanțul de valoare economică la nivel global este nesigur. România este sub o presiune extraordinar de mare. Provocările din România sunt mai mari decât în celelalte țări din regiune”. Mircea Geoană a ținut să aducă aprecieri pentru potențialul uman și tehnologic de la ICN Mioveni, spunând că „Institutul de Cercetări Nucleare Mioveni este o resursă fenomenală”.
La conferința de la Universitatea „Constantin Brâncoveanu” au fost prezenți, alături de toate autoritățile locale și județene, nu mai puțin de trei miniștri. Este vorba de Șerban Valeca – ministrul Cercetării și Inovării, Alexandru Petrescu – ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat și Augustin Jianu – ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale.

Rectorul Ovidiu Puiu: „Școala trebuie să se reformeze de-adevăratelea, de la bază la vârf, și profund”

20 02Rectorul Universității „Constantin Brâncoveanu”- prof. univ. dr. Ovidiu Puiu a avut un discurs foarte interesant și bine țintit, spunând printre altele că „momentul de la care plecăm nu este unul foarte optimist. România este țara cu 40% analfabeți funcționali. Vorbim despre alfabetizare digitală și despre joburile viitorului în acest context delicat. Trebuie să generăm realități care să nu ne mai găsească nepregătiți. Școala trebuie să se reformeze de-adevăratelea, de la bază la vârf, și profund. Școala trebuie să fie pregătită să formeze elite, dar să nu uite masele. Mediul de afaceri trebuie să creeze valoare adăugată produselor Made in Romania”.

Ministrul Alexandru Petrescu: „Mobilitatea forței de muncă în România este extrem de mică”

Referindu-se la mobilitatea forței de muncă în România, ministrul Alexandru Petrescu a spus că aceasta „este extrem de mică”. Și tot ministrul Petrescu a venit cu o veste foarte bună pentru cei care lucrează la zeci de kilometri distanță de domiciliu: „Guvernul susține chiria cu până la 900 de lei pentru o persoană care își găsește un loc de muncă la o distanță mai mare de 50 de kilometri de domiciliu”.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii