Web Analytics
scris vineri, 10.01.2025

Scandal! La Spitalul Mioveni, o proteză gratuită costă… 77 milioane lei vechi!

Un pacient care suferă de gonartroză spune că dr. Theodor Popa (foto) i-a cerut să vireze această sumă într-un cont, în preziua operației

La Spitalul Mioveni, anumite intervenții ortopedice privind protezarea articulară (șold, genunchi) se fac gratuit, acestea fiind decontate prin Casa de Asigurări de Sănătate. A spus-o clar, la conferința de presă a Primăriei Mioveni, susținută la finele lunii decembrie, chiar managerul Spitalului Orășenesc, Codruț Schneider. Toate bune și aparent frumoase.

Scandal! La Spitalul Mioveni, o proteză gratuită costă… 77 milioane lei vechi!

De multe ori, însă, drumul spre iad e pavat cu intenții bune. Inclusiv la acest spital, unde vorba managerului e contrazisă de o faptă ce ne-a fost adusă la cunoștință de un pacient nemulțumit. Omul suferă de gonartroză și a intrat pe mâna unui medic specialist în ortopedie/traumatologie, dr. Theodor Popa. Acesta i-a pus diagnosticul, chiar l-a tratat la o clinică particulară, dar când a fost să-l programeze la intervenția pentru proteza la genunchi, i-a spus, în preziua operației, că proteza a sosit și că trebuie să vireze 7.700 lei într-un cont. Deci, omul trebuia să plătească 77 de milioane lei vechi pentru o operație, care, teoretic, la Spitalul Mioveni e decontată prin Casă!

„Ăla de la București îți spunea să verși banii în contul «cutare» și, abia după ce era confirmat acest lucru, intrai în circuitul chirurgical”

Nu e prima dată când auzim despre asemenea lucruri! Nu e prima dată când aflăm că unii medici se folosesc de spitalele la care lucrează pe salarii frumoase pentru a câștiga, în particular, de pe urma unor oameni aflați în suferință.
Iată ce ne spune omul nemulțumit, o persoană aflată la pensie: „Acești medici speculează credulitatea unor pacienți, pe de o parte, iar pe de alta – nevoia imperativă de a fi tratați. Pentru că la ei se duc să fie vindecați oameni semiinfirmi, de unul sau de două picioare… La cabinetul de specialitate te trimit să faci raze, te costă 70 de lei, apoi ești sfătuit să cumperi consumabile, cadru metalic, cârje etc. Îți fac la clinică (Ortomed Vitalis, din Câmpulung, clinica unde dr Theodor Popa este asociat, conform declarației de interese postată pe site-ul Spitalului Mioveni) și niște injecții, cu acid hialuronic – una costă 12 milioane lei vechi – care nu au niciun efect… Cel puțin la mine nu a avut. Pe urmă, nu te primesc în spital dacă nu le duci chitanța că trimiți în contul «cutare» 77 milioane lei vechi.
Mi-a dat o hârtie pe care era trecut un număr de telefon și toate materialele ortopedice necesare. Dădeai telefon acolo, în preziua operației, ca să vină mașina cu proteza la țanc. Ăla de acolo, de la București, îți spunea să verși banii în contul «cutare» și, abia după ce era confirmat acest lucru, intrai în circuitul chirurgical”.

Intrai în circuitul chirurgical așa-zis gratuit, dar în care aveai de plătit destul…

Managerul Codruț Schneider: „Nu există să se plătească proteza!”

Față de cele spuse de acest pacient am vrut să aflăm, evident, punctul de vedere chiar al medicului la care a făcut referire. Luni, când l-am sunat pe dr. Theodor Popa, ni s-a spus că este în concediu și să-i lăsăm un mesaj. Nu ne-a răspuns însă nici la mesaj.

Până la urmă am vorbit cu managerul Spitalului Orășenesc Mioveni, Codruț Schneider (foto), care ne-a spus că, dacă așa stau lucrurile, este incorect, în primul rând din punct de vedere moral. „Nu există să se plătească proteza! (…) Din 8 ianuarie, dacă dorește, pacientul poate veni la mine să stăm de vorbă, să iau toate detaliile, ca să luăm niște măsuri, să îndreptăm lucrurile. Vreau să punem lucrurile la punct, pentru că nu e OK, nu este corect” – ne-a spus managerul Spitalului Mioveni.
L-am întrebat pe dl Schneider ce măsuri are la îndemână. Iar acesta ne-a răspuns: „Nu știu, trebuie făcut ceva. Cum e posibil să faci așa ceva?! Trebuie luate toate detaliile, trebuie văzut ce servicii, ce analize sunt suportate de Casa de Asigurări de Sănătate. În urma concluziilor trase se pot lua niște măsuri. Eu vreau să fac niște lucruri normale și corecte, să îndreptăm lucrurile și să avem un sistem de sănătate profesionist, așa cum putem, în conjunctura de astăzi a României. Vreau să clarific această situație. Eu răspund la telefon și noaptea la ora 3, și la telefoane cunoscute, și necunoscute; așa sunt eu, am altă structură…”

Citește și Al doilea denunţ făcut de primăriţa din Corbi, înainte să plece din funcţie

Citește și Continuă circul în procesul jafului forestier din instituţia lui Chiriloiu în care sunt implicaţi şeful de ocol Sorin Balaş şi tatăl secretarei Direcţiei Silvice!

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită