Web Analytics
scris vineri, 03.01.2025

Economistul Radu Georgescu: „Dacă aș fi angajat, mâine aș face primul drum la Registrul Comerțului pentru a face o firmă”

În contextul noilor modificări fiscale din 2025, economistul Radu Georgescu subliniază importanța alegerii unei forme de organizare financiară care să reducă povara fiscală.Într-un mesaj postat pe Facebook, Radu Georgescu oferă o analiză a diferențelor între taxele plătite de angajați, SRL-uri și PFA-uri, sugerând că antreprenoriatul poate fi o cale către independența financiară.

Economistul Radu Georgescu: „Dacă aș fi angajat, mâine aș face primul drum la Registrul Comerțului pentru a face o firmă”

„În 2025 este foarte important să știi cum se calculează taxele. Noile modificări fiscale au schimbat iar modul de calcul al taxelor pentru salarii, SRL-uri și PFA-uri. (…) Cele mai mari taxe le vor plăti în continuare salariații”, precizează Radu Georgescu, citat de Libertatea. Salariații plătesc cele mai mari taxe, 42% din venitul brut. Concret, „la un salariu brut de 10.000 lei, statul îți ia 4.200 lei”. „Dacă încasezi veniturile pe un SRL cu impozitare 1%, statul îți ia taxe 20%. Adică jumătate decât ia la un salariat”, mai spune acesta.

Citește și Angajații din instituțiile de stat anunță proteste masive în fața Guvernului

Radu Georgescu îi sfătuiește pe salariați să-și înființeze o firmă, pentru a plăti taxe mai mici. Asta, deși zeci de mii de firme s-au închis în 2024. 

După pandemie, mulți angajați s-au transformat în prestatori de servicii. Lucrează de acasă. Plătesc utilitățile : energie, internet etc. Își fac singuri programul.În mod legal, aceștia pot să-și aleagă forma prin care primesc veniturile: SRL, PFA, Drepturi de autor.”, scrie economistul. Radu Georgescu subliniază că alegerea formei de organizare financiară nu este doar o decizie fiscală, ci și una strategică.„Dacă aș fi angajat, mâine aș face primul drum la Registrul Comerțului pentru a face o firmă. Apoi aș merge la HR și le-aș propune să mă plătească pe firmă. Aș trage tare să termin în 3 ore ce am de făcut. 




Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Blocaje la Kaufland Câmpulung

Nu a trecut un an de când se căuta director pentru Kaufland Câmpulung și s-au ițit provocări diverse. Mai ales că nu a scăzut nici afluența celor...

Câmpulungul fără cap(ete)

Plecarea Elenei Lasconi la războiul contra sistemului a lăsat Câmpulungul pe mâinile acoliților care luni de zile au trebuit să se lupte pe plan...

Surplus de taxiuri la Câmpulung

De peste două decenii se chinuie administrația din Câmpulung să adapteze numărul autorizațiilor taxi atribuite în vederea efectuării acestui tip de...