Rechizitoriul Secției Parchetelor Militare Nr.11/P/2014 din 05.04.2019 în dosarul „Revoluția Română din decembrie 1989” afirmă că fostul președinte Nicolae Ceaușescu a fost asasinat, „în urma unui proces simulat”. Mai mult, documentul statului român arată că Ion Iliescu „nu avea dreptul constituirii unui Tribunal Militar Excepțional”, care să-l judece pe Ceaușescu, conform activenews.ro.
Citește și: Medic în arest la domiciliu după ce a luat mită, în ziua de Crăciun, pentru a opera un pacient
„Istoric privite lucrurile, România este singura țară din Europa în care, după terminarea celui de-al Doilea Război Mondial, un șef de stat a fost executat în urma unui simulacru de proces. Se mai evidențiază că execuția a avut loc într-o unitate a armatei, sub directa organizare a celui numit cu trei zile înainte în funcția de ministru al apărării, tocmai de persoana executată – fostul comandant suprem al forțelor armate, Ceaușescu Nicolae.
Decretul privind instituirea Tribunalului Militar Excepțional de judecare în regim de urgență a faptelor săvârșite de Ceaușescu Nicolae și Ceaușescu Elena a fost redactat și semnat de Iliescu Ion la data de 24 decembrie 1989. Este important de semnalat că Iliescu Ion a semnat acest decret în calitate de președinte CFSN cu toate că, în mod oficial această calitate a fost dobândită la data de 26 decembrie 1989 (Monitorul Oficial, Partea I, nr.4 din 27 decembrie 1989). Mai mult, Constituția României nu a fost abolită încât Iliescu Ion nu avea dreptul constituirii unui Tribunal Militar Excepțional.
Dacă Ceaușescu Nicolae și Ceaușescu Elena ar fi fost supuși unei judecăți cu respectarea tuturor drepturilor procesuale, anumite aspecte despre conspirația ante-decembristă și protagoniștii ei filosovietici ar fi fost devoalate. Pentru grupul politico – militar ce a preluat puterea prin inducerea în eroare în 1989, această posibilitate ar fi fost în mod cert dăunătoare. A fost probată intenția lui Iliescu Ion de a ascunde sau bagateliza preexistența unui grup ce a urmărit răsturnarea de la putere a președintelui Ceaușescu Nicolae, însă cu rămânerea României în sfera de influență a URSS.
(…) Pe cale de consecință, prin raportare la toate cele mai sus invocate, se concluzionează că uciderea la 25 decembrie 1989 a cuplului Ceaușescu Nicolae și Elena, după supunerea acestora la un proces penal fără respectarea drepturilor procesuale elementare, a făcut parte integrantă din inducerea în eroare exercitată de grupul politico-militar (vârfurile decizionale ale CFSN și ale MAPN) ajuns la putere în stat și a avut drept scop legitimarea în fața poporului român, ascunderea filosovietismului și preconstituirii acestei puteri. Prin dezinformări și diversiuni s-a creat conjunctura falsă necesară pentru a putea fi eliminați fizic Ceaușescu Nicolae și Ceaușescu Elena. Mijlocul prin care s-a realizat acest asasinat a fost cel al unui proces simulat în urma căruia fostul cuplu prezidențial a fost executat”, se arată în document.
Citește și: Bărbat împușcat mortal la o partidă de vânătoare de un fost deputat
0 Comentarii