Web Analytics
scris luni, 23.12.2024

Daniel David, propunerea pentru ministerul Educației, anunță prima măsură pe care o va lua. „O să începem cu reorganizarea ministerului”

Daniel David, propus pentru funcţia de ministru al Educaţiei, afirmă că, în opinia sa, „ministerul cel mai puternic dintr-un guvern” trebuie să fie cel care se ocupă de educaţie şi de ştiinţă”. În plus, el susține că este nevoie de o restructurare.

Daniel David, propunerea pentru ministerul Educației, anunță prima măsură pe care o va lua. „O să începem cu reorganizarea ministerului”

Citește și: Ministra Muncii ezită să spună dacă vor crește pensiile de la 1 ianuarie

Daniel David a anunţat că va începe cu reorganizarea ministerului. „Prioritatea numărul zero este să lucrăm pe obiectivele pe care le avem în programul de guvernare. Sigur că o să începem întâi cu reorganizarea ministerului, vă daţi seama că este un minister complex şi complicat fiindcă pe lângă ce avea înainte, învăţământul preuniversitar şi învăţământul universitar, în acest moment vine şi Cercetarea (…) sunt multe activităţi care merg în mod obişnuit, adică şcoala trebuie să funcţioneze, universităţile trebuie să funcţioneze, institutele de cercetare trebuie să funcţioneze…. Continuăm elaborarea actelor subsecvente pentru adoptarea legilor noi, fiindcă au apărut foarte multe legi noi în aceste domenii, (…) iar pentru mine în zona academică, în zona învăţământului superior este fundamentală reorganizarea arhitecturii mediului academic pe liniile pe care le-am descris”, a arătat el.

Citește și: Makaveli și Călin Georgescu sunt în conflict. „Și dacă am înjurat, ce? Nu ți-a zis nimeni să aplauzi”

Întrebat dacă are o strategie pentru a stopa fenomenul meditaţiilor, Daniel David a replicat: „Dacă mă întrebaţi în acest moment nu pot să vă spun că am o strategie, dar cu siguranţă este un fenomen care ştiu că este în discuţia publicului şi dacă presiunile vor fi tot mai mari vom face iarăşi o analiză să vedem ce soluţii pot să fie. Dacă mă întrebaţi pe mine ce soluţie am în acest moment, nu m-am gândit la o soluţie anume… până la urmă asta cu stoparea meditaţiilor este foarte complicată. Eu, ca psiholog, ştiu că atunci când vrei să blochezi un comportament, dacă îl blochezi el apare în forme accentuate mascat. Şi atunci mai degrabă aş vorbi despre cum putem pune ideea de meditaţii care există şi în alte ţări, într-o formă în care să nu apară conflicte de interese, într-o formă în care să nu fie obligaţi elevii să apeleze la acest fenomen pentru a putea lua note mari sau a trece clasa, deci în această formă aş pune-o, nu în ideea să interzicem lucruri”.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită