Web Analytics
scris joi, 28.11.2024

Îl are pe conştiinţă directorul Armand Chiriloiu pe inginerul silvic Sever Pahonţu? (23). Ex-prefectul Emanuel Soare: „Documentele înregistrate la Prefectură se găsesc, dar aici depinde de coloana vertebrală a şefului de instituţie”

La finalul lunii octombrie 2018, soția inginerului silvic Sever Pahonțu, fosta judecătoare Gabriela Pahonțu, președinta Judecătoriei Curtea de Argeș, a acceptat să vorbească despre infernul la care a fost supus acesta în cadrul serviciului de la Direcția Silvică Argeș, sub conducerea lui Armand Chiriloiu.

Îl are pe conştiinţă directorul Armand Chiriloiu pe inginerul silvic Sever Pahonţu? (23). Ex-prefectul Emanuel Soare: „Documentele înregistrate la Prefectură se găsesc, dar aici depinde de coloana vertebrală a şefului de instituţie”

Regim sancționatoriu halucinant, ca urmare a neintervenției ing. silvic Sever Pahonțu la soția sa, președinta Judecătoriei Curtea de Argeș, pentru „optimizarea” dosarului în care a fost condamnată la închisoare cu executare Alina Chiriloiu, soția directorului Armand Chiriloiu.
Inginerul silvic Sever Pahonțu, mort de cancer din cauza stresului, a fost supus unor tratamente umilitoare și multor alte abuzuri. Fosta judecătoare Gabriela Pahonţu a declarat că autorităţile nu au avut nicio reacţie la dezvăluirile tragice făcute de soţul său, ing. Sever Pahonţu: „Nu cred că prescripția urmăririi penale a împiedicat autoritățile să sesizeze organele judiciare!” Reamintim că ing. silvic Sever Pahonțu, ajuns în condiția efectivă de muribund, a scris un memoriu prin care a adus această situație la cunoștința autorităților publice, RA Romsilva, Consiliul Judeţean și Prefectura Argeș, rămas fără nicio reacție din partea acestora până în ziua de azi. În memoriul său, inginerul Sever Pahonțu vorbește despre sancțiuni disciplinare aplicate abuziv, desfacerea contractului de muncă, plângeri penale care i s-au făcut și despre luptele purtate în instanță pentru câștigarea locului de muncă pierdut. 

„Începând cu anul 2012, mi s-au aplicat numeroase sancțiuni disciplinare tocmai pentru că în contractul colectiv de muncă există prevederea conform căreia salariatului care are trei sancțiuni disciplinare definitive i se desface contractul de muncă. Am contestat toate aceste sancțiuni în instanță și am câștigat definitiv…
De asemenea, directorul Direcției Silvice, Armand Chiriloiu, a formulat împotriva mea 5 plângeri penale și ca urmare a acestora mi-a suspendat contractul de muncă începând cu data de 14 octombrie 2014. Evident că am contestat și această măsură abuzivă, am câștigat definitiv în instanță și în baza hotărârii judecătorești am fost reintegrat în funcție”, consemna acesta în memoriul înaintat instituțiilor publice.
În continuare, în cadrul acestei campanii de presă ce încearcă să lămurească de ce instituțiile publice nu și-au făcut datoria, de ce nici Prefectura, nici Consiliul Județean nu ne pot spune dacă memoriul depus de Sever Pahonțu a fost înaintat, mergând pe firul anchetei, găsim noi dovezi. Ale nepăsării, indolenței sau, mai grav, poate chiar a încercării de a pune „batista pe țambal”,
într-un mod care pare a fi un modus operandi.

Citește și Îl are pe conştiinţă directorul Armand Chiriloiu pe inginerul silvic Sever Pahonţu? (22). De drama inginerului silvic Sever Pahonţu s-a aflat şi la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor

Citește și Îl are pe conştiinţă directorul Armand Chiriloiu pe inginerul silvic Sever Pahonţu? (21) Dr. Cătălin Cârstoiu: „Sever Pahonţu a avut în 2016 două internări în Spitalul Universitar. Afecţiunile sale puteau fi provocate de stres la locul de muncă”

„Procedurile Prefecturii în acest sens sunt foarte clare”

Profesorul universitar Emanuel Soare, fost prefect al județului Argeș, actualmente consilier județean, spune că e imposibil ca un document de genul memoriului depus de inginerul silvic Sever Pahonțu să-și piadă urmele.
„Procedurile Prefecturii în acest sens sunt foarte clare. Există un departament juridic, dar toate aceste hârtii ajung, în primul rând, pe masa prefectului. Acesta le redirecționează către Departamentul Juridic și se caută, conform legii, soluții; se transmit către instituțiile abilitate în funcție de problema sesizată, se așteaptă răspunsurile, dacă nu țin de competența Prefecturii, iar procedura este clară: odată ce sesizarea este transmisă la instituția abilitată, aceasta o rezolvă și transmite răspuns atât prefectului, în situația respectivă, cât și petentului.
Repet, Instituția Prefectului care primește un astfel de document (la care nu are competență de soluționare) are obligația legală să-l redirecționeze către instituțiile competente, iar instituția competentă trimite răspuns inclusiv prefectului vizavi de soluția dată – sau face, poate, o altă redirecționare către o altă instituție – și îi răspunde și persoanei care a transmis petiția către Prefectură. Dacă persoana în cauză nu a primit răspuns înseamnă că, pe undeva, documentele s-au rătăcit…”
– ne-a declarat Emanuel Soare.

„Asta ar însemna o încălcare a legii chiar de către instituție (Prefectură – n.r.)”

Fostul prefect spune că „în mod normal, dacă a fost încălcată legea și dacă instituția responsabilă sesizează, se iau măsurile legale…” Numai că lucrurile nu sunt deloc normale în acest caz, fiindcă, așa cum vă relatam, nici la Prefectură, nici la Consiliul Județean nu se mai găsește nicio urmă a documentelor depuse de inginerul silvic Sever Pahonțu. „Din câte știu, legislația în vigoare precizează că toate arhivele instituțiilor publice se digitalizează; există firme specializate care se ocupă de acest lucru. Teoretic, repet, teoretic, orice document care a fost înregistrat rămâne, pentru că sunt registrele atât (în format – n.r.) fizic, cât și electronic. Dacă documentele respective au fost înregistrate la Prefectură, urmele se găsesc, dar aici depinde de seriozitatea și – cum să zic – de coloana vertebrală a șefului de instituție, care trebuie să-și pună oamenii să caute în arhivă, în registre. Nu cred că poate exista situația în care un document să intre într-o instituție publică și să i se piardă urmele” – afirmă dl Soare.

L-am întrebat pe interlocutorul nostru ce e de făcut dacă, totuși, există o astfel de situație, cum ar fi în cazul de față. „Cred că ar putea fi refăcută solicitarea, punându-se la dosar documentele cu dovezi că au mai fost transmise o dată către Instituția Prefectului și atunci situația se mai poate clarifica. Pentru mine nu e clar în acest moment de ce s-a ajuns aici, dar eu știu sigur că în cazul oricărui document care era adresat prefectului, fie prin audiențe publice – unde oamenii le aduceau efectiv în mână – fie că era transmis online sau adus și înregistrat la Prefectură, nu e posibilă situația în care să nu se fi răspuns unui om în termen legal, conform procedurilor legale. Decât dacă sunt oameni care nu-și fac datoria. Nu cred că un document, odată înregistrat, poate să se piardă sau să fie transmis și să nu fie înregistrat. Asta ar însemna, din punctul meu de vedere, la o primă analiză, probabil o încălcare a legii chiar de către instituția care nu a respectat-o (în speță, Prefectura – n.r.)” – ne-a răspuns prof. univ. Emanuel Soare, fost prefect al județului Argeș.

„Mingea” e la prefectul Dragoș Predescu

În cea ce ne privește, așteptăm în continuare ca actualul prefect, Dragoș Predescu, să ne răspundă concret la o solicitare făcută pe 7 august, deci cu mai bine de trei luni în urmă! În speță, vrem să știm dacă au fost sesizate organele judiciare în legătură cu dispariția tuturor documentelor depuse de inginerul silvic Sever Pahonțu, cu mențiunea că nu au fost găsite nici rapoartele care se întocmesc la distrugerea din arhiva instituției cu privire la memoriul petentului.

Citește și Îl are pe conştiinţă directorul Armand Chiriloiu pe inginerul silvic Sever Pahonţu? (20) Ex-prefectul Ion Cârstoiu: „Un memoriu nu poate să dispară. Pentru că are număr de intrare şi, lunar, se vedea ce este”

Citește și Îl are pe conştiinţă directorul Armand Chiriloiu pe inginerul silvic Sever Pahonţu? (19). „Nu vreau să mai aud de Chiriloiu, nu vreau să mai aud de Direcţia Silvică!”, mărturiseşte o fostă angajată

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Elena Lasconi

De ce a votat Lasconi pe Mihai Bravu

Câmpulung, dragostea mea, nu a mai fost locul în care Elena Lasconi să voteze! De data aceasta, ținând cont de miza scrutinului, primărița de Muscel...