Web Analytics
scris sâmbătă, 12.10.2024

Consiliul Concurenței a câştigat procesul cu Roche România, acuzată de abuzuri pe piața de produse oncologice

Consiliul Concurenţei a câştigat procesul cu Roche România, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie confirmând definitiv încălcarea Legii Concurenţei de către compania farmaceutică, care a abuzat de poziţia sa dominantă pe piaţa unor produse oncologice din România, informează CC printr-un comunicat, citat de Agerpres.

Consiliul Concurenței a câştigat procesul cu Roche România, acuzată de abuzuri pe piața de produse oncologice

Citește și: DNA a făcut-o suspectă pe Mihaela Voinicu, managerul Bibliotecii Judeţene, în dosarul angajărilor „cu dedicaţie” din mai 2023

Autoritatea de concurenţă a sancţionat, în anul 2019, compania farmaceutică Roche România SRL cu amenzi în valoare totală de 44,168 milioane lei (9,47 milioane euro) pentru adoptarea unei strategii menite să elimine concurenţa la licitaţiile publice pentru medicamentele care conţin rituximab, trastuzumab, cu scopul de a întârzia intrarea pe piaţă a unor medicamente biosimilare.

Astfel, Roche a vândut medicamentele ce conţineau Rituximab şi Trastuzumab către distribuitorii parteneri, care i-au fost şi concurenţi la licitaţii, dar preţul oferit acestora a fost mai mare decât preţul său de ofertare la licitaţiile publice. În felul acesta, Roche şi-a eliminat concurenţa la licitaţii, deoarece distribuitorii nu au putut participa în cadrul acestor proceduri în condiţii rezonabile, care să le asigure desfăşurarea activităţii în mod eficient (profitabil).

Roche a contestat decizia de sancţionare, dar atât prima instanţă (Curtea de Apel Bucureşti), cât şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au respins acţiunea companiei farmaceutice ca fiind neîntemeiată.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Un bulevard de multe milioane

Valoarea proiectării și a execuției rezultată din licitația prin care a fost desemnat executantul lucrărilor de reabilitare a fost de 5.530.577,91...