Web Analytics
scris joi, 10.10.2024

Pitești – primul oraș din România care își face un plan de management al apelor pluviale

Joi, 10 octombrie, a fost semnat contractul de servicii în vederea realizării Planului de Management al Apelor Pluviale pentru Municipiul Pitești. Valoarea contractui este de 318.920 lei, inclusiv TVA, iar durata de realizare – 5 luni.

Pitești – primul oraș din România care își face un plan de management al apelor pluviale

Citește și: Experții internaționali vor să combată violența online împotriva femeilor. România, reprezentată la Strasbourg de ANES

Potrivit uni comunicat al Primăriei Pitești. consultantul va elabora Planul prin parcurgerea celor 3 etape stabilite de Directiva Inundații, respectiv:

  • Etapa 1 – Evaluarea preliminară a riscului la inundații;
  • Etapa 2 – Elaborarea hărților de hazard și risc la inundații;
  • Etapa 3 – Elaborarea Planului de Management al Apelor Pluviale.

Etapa 1 presupune o analiză a situației curente în legătură cu istoricul evenimentelor de inundații pluviale care au avut loc în Municipiul Pitești, o analiză asupra modului în care în prezent se gestionează apele pluviale și o vizită în teren a punctelor critice din punct de vedere al producerii inundațiilor pluviale, cunoscute la momentul actual.

În cadrul celei de a doua etape, se va face o analiză a modelelor hidraulice disponibile și vor fi dezvoltate noi modele, actualizate cu cele mai noi informații disponibile la Operatorul de Apă, Primărie și ABA Argeș-Vedea, în vederea elaborării hărții de hazard la inundații pluviale. De asemenea, pe baza rezultatelor modelării hidraulice, vor fi întocmite hărți de risc la inundații pluviale.

Toate informațiile obținute în cadrul celor 2 etape vor reprezenta punctul de plecare în etapa a treia, respectiv stabilirea Programelor de intervenții/ măsuri. Acestea vor lua în considerare politicile actuale și viitoare de planificare, precum și propuneri de intervenții axate pe implementarea Soluțiilor Bazate pe Natură și a Sistemelor Sustenabile de Drenaj.

Consultantul va realiza o evaluare a eficienței măsurilor, prin modelare hidraulică, și va întocmi o hartă de hazard în care se va simula situația „post implementare”.

Măsurile și intervențiile identificate se vor constitui într-un Plan de investiții pentru gestionarea apelor pluviale. Consultantul va face o prioritizare a acestor măsuri și o estimare financiară preliminară (aproximativă).

Planul de Management al Apelor Pluviale va include rezultatele tuturor celor trei etape mai sus menționate și va fi prezentat în forma preliminară autorităților competente, iar observațiile și recomandările acestora vor fi integrate de către consultant în forma finală a PMAP – se mai arată în comunicat.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită