Web Analytics
scris joi, 10.10.2024

Filmul Moromeții 3 se vede în avanpremieră și la Curtea de Argeș


Moromeții 3, unul dintre cele mai așteptate filme românești ale anului, va avea o proiecție specială, în avanpremieră, la Centrul de Cultură și Arte „George Topîrceanu” din Curtea de Argeș duminică, 13 octombrie, de la ora 17:00.

Filmul Moromeții 3 se vede în avanpremieră și la Curtea de Argeș

Biletele au fost puse în vânzare online, dar și la Centrul de Cultură și Arte „George Topîrceanu” – https://eventbook.ro/film/bilete-morometii-3-curtea-de-arges

Ultima parte a trilogiei bazată pe romanele lui Marin Preda, Moromeții 3, urmărește destinul lui Niculae, fiul cel mic al celebrei familii de țărani, care ajunge, în anii ’50, un scriitor cunoscut.

Mara Bugarin și Alex Călin

Trailerul oficial poate fi urmărit online: https://bit.ly/Morometii3

Distribuția reunește câțiva dintre cei mai apreciați și iubiți actori români, alături de tinere talente. În rolurile principale spectatorii îi vor vedea pe Alex Călin (Niculae Moromete), Horațiu Mălaele (Ilie Moromete), Olimpia Melinte, Mara Bugarin, Răzvan Vasilescu, Iulian Postelnicu, Cătălin Herlo, Dana Dogaru, Toma Cuzin, Ana Ciontea, Laurențiu Bănescu, Conrad Mericoffer, Ioan Andrei Ionescu, Andreea Bibiri, Ilinca Hărnuț, Dorina Chiriac, cu participarea extraordinară a Oanei Pellea.

Olimpia Melinte

Citește și Filmul „Moromeții 3”, proiecție specială la Câmpulung Muscel

Scenariul filmului este unul original, semnat de Stere Gulea, care s-a inspirat din numeroase însemnări ale lui Marin Preda în jurnalele sale, dar și din arhivele istorice despre perioada respectivă. Producătorii filmului sunt Oana Bujgoi Giurgiu și Tudor Giurgiu.

Filmările au avut loc anul trecut, la Talpa, județul Teleorman (aflat la doar 45 de kilometri de Siliștea-Gumești, satul natal al scriitorului Marin Preda) dar și la Sinaia, București, Golești și mai multe sate din jurul capitalei.

Moromeții 3 a fost prezent deja pe marile ecrane în cadrul mai multor festivaluri de film naționale (TIFF, TIFF Chișinău, Serile Filmului Românesc – Iași, Film în Sat – Peștișani, TIFF Timișoara).

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Un bulevard de multe milioane

Valoarea proiectării și a execuției rezultată din licitația prin care a fost desemnat executantul lucrărilor de reabilitare a fost de 5.530.577,91...