Web Analytics
scris marți, 08.10.2024

Investigaţie Recorder: Proiectul Nordis, afacerea unui clan politico-imobiliar cu conexiuni la cel mai înalt nivel 

Nordis trebuia să fie cel mai spectaculos proiect imobiliar din România ultimilor ani, dar evoluţia acestei afaceri a căpătat toate ingredientele unei scheme piramidale cu sute de oameni păgubiţi şi multe milioane de euro dispărute din conturile dezvoltatorului, arată Recorder într-o investigaţie publicată luni. Asociatul principal al Nordis este Vladimir Ciorbă, iar soţia acestuia este Laura Vicol, parlamentar PSD şi şefa Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor, conform hotnews.

Investigaţie Recorder: Proiectul Nordis, afacerea unui clan politico-imobiliar cu conexiuni la cel mai înalt nivel 

În ultimii ani, în conturile Nordis au intrat milioane de euro, dar majoritatea ansamblurilor rezidenţiale promise au rămas doar pe hârtie şi în reclame. Folosind campanii de marketing agresive şi speculând slăbiciuni majore din legislaţia românească, Nordis a încasat sume uriaşe în avans de la oameni care, deşi le-au plătit integral, n-au mai intrat în posesia apartamentelor promise, arată investigaţia Recorder.

Recorder a descoperit indicii solide că unele apartamente au fost vândute de mai multe ori, către persoane diferite.

România este un adevărat paradis legislativ pentru dezvoltatorii imobiliari care vând apartamente din stadiul de proiect. Legile româneşti le permit acestor firme să încaseze în avans chiar şi 100% din valoarea apartamentelor încă neconstruite, nu impun nicio restricţie cu privire la cheltuirea acestor bani şi nu obligă dezvoltatorii să încheie asigurări care i-ar putea despăgubi pe clienţi în caz de forţă majoră. Prin comparaţie, în Franţa nu se poate încasa un avans iniţial mai mare de 5%, banii merg într-un cont special destinat construcţiei, iar dezvoltatorii sunt obligaţi să încheie asigurări care îi protejează pe clienţi.

Legile care favorizează astfel de fraude imobiliare ar trebui modificate în Parlament, dar afacerea Nordis este plină de conexiuni politice la cel mai înalt nivel.

Asociatul principal al Nordis este Vladimir Ciorbă, iar soţia acestuia este Laura Vicol, parlamentar PSD şi şefa Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor. Această comisie are un rol cheie în procesul legislativ din Parlament. Practic, Vicol ar trebui să modifice legile care i-au permis soţului său să derulează toată această schemă frauduloasă.

Deputata Laura Vicol conduce o maşină care aparţine firmei Nordis şi are în declaraţia de avere bijuterii de 1 milion de euro. Înainte de a fi parlamentar, i-a apărat pe fraţii Cămătaru în calitate de avocat, scrie Recorder. Acum, din postura de şefă a Comisiei Juridice este cea care audiază ministrul Justiţiei înainte de a ajunge în funcţie.

Citește și:

Printre notarii cu care Nordis a lucrat în parafarea contractelor se numără Ioana Băsescu, fiica fostului preşedinte al României, şi Andreea Cosma, fostă deputată PSD şi fiica lui Mircea Cosma, baron PSD de Prahova.

Mai mulţi oameni păgubiţi în această afacere se plâng că Nordis beneficiază şi de protecţie în Justiţie, plângerile penale făcut împotriva companiei fiind ignorate de procurori, mai spun jurnaliştii de la Recorder.

Articol preluat din ziarul Bursa.ro

P.S 1 – Întrucât apreciem dezvăluirile colegilor de la Recorder, în cazul în care sunt păgubiți în județul Argeș, aceștia pot informa opinia publică și pot ajuta ancheta fie prin comentarii la acest articol, fie prin trimiterea materialului probator la adresa de mail jurnaldearges@gmail.com

P.S 2 – În cazul în care sunt politicieni argeșeni, indiferent de poziția din lista electorală, care vor să arate că afacerea Nordis este o procedură corectă, pot utiliza aceeași adresă de mail

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Dănuţ Bica are promis un loc în CNA

Cu o cotă de Unirea Slobozia să bată FCSB, la pariuri, senatorul Dănuț Bica își va lua adio de la Parlament, după două mandate. A fost plasat, ca să...